Когато прочетох Направлявай избора им, престанах да гледам на себе

...
Когато прочетох Направлявай избора им, престанах да гледам на себе
Коментари Харесай

Българските читатели официално посрещат Ричард Шотън

Когато прочетох " Направлявай избора им ", престанах да виждам на себе си като на нормално човешко създание. Това, което открих, беше една галактика от комплицирани и характерни предубеждения, някои от които въобще не осъзнавах, а други просто смятах за личностни характерности. Грешка.

В XXI век, ерата на изобилието и желанието за незабавно потребителско задоволство, аз към този момент не съм просто човешко създание. Аз съм продуктов скенер, който декодира рекламните послания, следвайки присъща система от комплицирани поведенчески пристрастия. Последното е точно това, което показва книгата на Ричард Шотън " Направлявай избора им: 25 поведенчески склонности, които водят до покупка ".

Да се каже, че сме комплицирани същества, е единствено една част от уравнението. Ние сме комплицирани, тъй като сме единственият тип с когнитивни мозъчни качества и умеене за " стратегическо обмисляне и взимане на решения, и за " мултитаскинг ", както показват от Оксфордския университет. В същото време сме и обикновени - тъй като действаме с доста сходни фундаментални тласъци.

В книгата на Шотън и бестселър на Amazon създателят и експерт по маркетинг, чиято кариера се простира от работа в медиите до тясно специализиране в използването на поведенческите науки към бизнес проблеми, разкрива движещите сили зад решенията на хората какво да купят, с задачата да помогне на фирмите да схванат какво дефинира избора на потребителите. В това, което той назовава " поведенчески комбинации ", Ричард обрисува елементарни способи за използване на тези познания към някои от провокациите, пред които са изправени маркетинг специалистите през днешния ден.

С превод на 12 езика, книгата на Ричард Шотън към този момент е налична и на български език посредством издателство " Асеневци ".

" Ако се занимавате с маркетинг, вие се занимавате с смяна на държанието. Трябва хората да трансформират държанието си, а освен мислите си. И в случай че това е по този начин, за какво да не се възползвате от поведенческата просвета - азбучник от проучвания, който ви демонстрира какво дейно трансформира човешкото държание. Надявам се, че публикуването на книгата " Направлявай избора им " на български език ще усили броя на марките, които ще разчитат на тази просвета ", споделя създателят във връзка излизането на българското издание за bTV Media Group.

Редакторът Кристина Петрова споделя: " Отдавайки години в издание на нехудожествена литература, постоянно сме в търсене на заглавия, които ще обогатят знанията на читателите и ще им оказват помощ да научат повече освен за себе си, само че и за света към тях. Опитвайки се да открия книга, опростяваща правилата на рекламата за рекламисти и притежатели на дребни бизнеси, попаднах на английските издатели на Ричард Шотън (Harriman House). Заглавието The Choice Factory (в дословен превод " Фабрика за избори " ) незабавно притегли вниманието ми и трябваше да прочета тази книга. Не беше нужно дълго разискване в редакцията ни, преди да стигнем до заключението, че би трябвало да я издадем. От " Направлявай избора им " на Ричард Шотън научаваме 25 поведенчески склонности, които ни карат да купуваме. Смело можем да кажем, че опознаването на тези склонности е скъпо за всеки четец. От елементарния консуматор, през рекламиста и искащия да продава повече притежател на бизнес - техниките и тънкостите на рекламата са това, което движи света на продажбите. С тази книга даваме на българските читатели от дълго време търсени отговори на въпроса " Защо пък това се продава толкоз доста? ", който доста от нас си задават всекидневно. "

Книгата е налична от 4 декември онлайн и в книжарниците. Ричард е деен в LinkedIn и можете да прочетете повече за вижданията му за потребителския избор и рекламните тактики в изявлението на bTV Media Group във връзка излизането на втората му книга тази година - " Илюзията за избор: 16 ½ психически предразсъдъци, които въздействат на това, което купуваме ".

Автор: Константина Бандутова

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР