Когато пристигна в ЦСКА през лятото на 2019 г. от

...
Когато пристигна в ЦСКА през лятото на 2019 г. от
Коментари Харесай

Бусато: Исках да си взема мрежата за спомен от Армията, но не успях

Когато дойде в ЦСКА през лятото на 2019 година от четвърта дивизия на Бразилия, към Густаво Бусато имаше огромен песимизъм и съмнение от страна на почитателите на „ алените “.

Пет години по-късно вратарят към този момент е чужденецът с най-вече мачове с екипа на ЦСКА, като е неизменим титуляр под рамката на „ армейската “ врата.

Основният футболист на „ алените “ приказва за престоя си досега на стадион „ Българска войска “, за настоящето положение на ЦСКА, тънкостите във вратарската специалност и ексцесиите при последния мач на " Армията " против Лудогорец.

" За мен е чест да реализира това, тъй като ЦСКА е клуб, който оказа въздействие върху моята персонална история и желая да продължа да върша такава в този клуб, тъй като това е отбор, който обикнах и знам, че ще направя всичко допустимо, с цел да го реализира. Той е от най-големите марки във футбола.

Е, не разбирах критиците първоначално, когато дойдох и това несъмнено ми е помогнало. Ах, дребосъче, споделям ти, дойдох в ЦСКА с обикновено съмнение, само че хората не знаеха историята, че съм бил в Бразилия. Защото бях в клуб, който се състезаваше в първа дивизия на Паулиста, в Бразилия това е доста значим шампионат, Кампеонато Паулиста, който е от Сао Пауло, и в никакъв случай не съм имал проблем с треньор, на никое място, където и да съм бил, апропо. С треньорите, с които работих, постоянно поддържах положителни връзки. Но в този клуб имах проблем с треньора, незабавно щом дойдох, имахме търкания, които не създаваха положителни връзки сред двете страни. Мисля за това.

Това обаче се оказа добър знак, тъй като в случай че не беше това, нямаше да съм в ЦСКА, тъй като към момента имах контракт в Итуано. А Итуано имаше страховит план и в този момент е в Серия B. Той се състезава с цел да стигне до Серия A на бразилския шампионат и това се случи доста бързо. Днес влизам в своя пети сезон в ЦСКА и съм удовлетворен от решението, което взех да дойда тук, макар че подозирах недоверието, което ще изпитват към мен първоначално, само че нищо, работих всеки ден, тази обстановка се промени и през днешния ден имам вяра, че е изцяло друга.



Първо би трябвало да помислим за подготовката. Сега е доста значим миг, в който упражняваме доста, играчите се ангажират. Най-доброто, което можем да стигнем до подновяването на шампионата, е да сме в добра форма и всеки мач е решение, тъй като в случай че влезем с това мислене, сигурен съм, че ще сме по-близо до купата, в сравнение с по надалеч. Така че това е мисленето ми сега.

Най-тежкият миг досега е, в който дойдох в ЦСКА. Беше миг на огромно съмнение от страна на хората към работата ми, тъй като не ме познаваха и това беше сложен миг и това беше запаметяващо се. А най-щастливият, когато успяхме да се класираме за Лига Европа против Базел, мисля че към петнадесет години не сме стигали до там и се класирахме за груповата фаза.

Не, не мисля, че ще е проблем да играеч на " Васил Левски ", даже да сме привикнали да играем на „ Армията “, където е нашият дом и нашият стадион. Но това е всичко, въпрос е на акомодация. Ще играем, ще има още повече мачове, които ще играем и ще трупаме опит. Въпрос на време е. Тъй като е огромен, това е добър стадион, огромна сцена, където има още повече място за нашите почитатели да гледат мачовете. Така че, това е въпрос на акомодация. и ние също сме играли дербита там против Левски, против други тимове, в Лига на Конференциите, тъй че имам вяра, че не е непознато място за нас.

Не си взех нищо от „ Българска войска “, нямам нищо. Исках да взема мрежата, само че не съумях, защото стана комплициране в мача. Нямах време да взема нищо, само че имам вяра, че в случай че имам опция, желая да си взема част от мрежата за спомен от вкъщи ни.

За последния мач против Лудогорец преди месец мога да кажа, че техните футболисти реагираха прекомерно. Не трябваше да е по този начин! Идват и честват пред нас. Ако желаят да честват, да честват с техните си играчи. Беше миг, в който предизвикаха почитателите, беше обикновено. О, нападнаха ги и продължиха да предизвикат, беше деликатна обстановка. Имаше почитател, който държеше лопата в ръката си и се опита да заплаши техен състезател. Застанах начело, с цел да оказа помощ, тъй като желаех мачът да продължи и да можем да приключим наедно или да обърнем, тъй като не искахме последния мач да бъдем победени, тъй че това, което желаех, беше да укротявам и пазя, както мога, с цел да не се случи нещо неприятно.

С всяка минала година се подобряваме. Миналата година бяхме доста покрай това да станем първенци. Бяхме доста близо. Мисля, че имаше огромни упования, само че за жалост не ги постигнахме. Тази година отново сме в битката. Започнахме зле шампионата, само че успяхме да преобърнем отрицателната обстановка, в която се намирахме и успяхме да останем 18 мача непобедени в шампионата, бяхме и водачи. Но за жалост в някои срещи не успяхме да отбележим, тъй че това е урок, че би трябвало да приемем тези мачове вярно и съществено. Трябва да спечелим точки, би трябвало да печелим. И с цел да натрупаме актив, нали? Защото знаем какъв брой мъчно е шампионата и не можем да дадем преимущество на противниците си.

Когато ми бият дузпа, постоянно се пробвам да се съсредоточа върху нападателя, който ще стреля. И в случай че имам опция да наруша концентрацията му. Правя го и постоянно се пробвам да получа информация от езика на тялото му. По държанието на тялото му се старая да отразя дузпата. Така че всеки подробност е значим за мен.

Трябва да стартираме тази година, по този начин както желаеме. Казвам, че можем да реализираме огромни неща. Мисля, че те би трябвало да поддържат играчите и треньорите, които да се борят да завоюват шампионата. Имаме шансове и за Купата, а и за шампионата. Винаги би трябвало да бъдем дружно. Преследваме тези две цели. Това са сложни цели, само че не и невъзможни. В борбата сме и на двете места. Трябва да си имаме вяра и да работим крепко ", съобщи пред dsport вратарят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР