Когато пристигаме в залата на фехтовален клуб „Свечников“, за да

...
Когато пристигаме в залата на фехтовален клуб „Свечников“, за да
Коментари Харесай

Спортен живот с Маргита Гошева и Иван Бърнев

Когато идваме в залата на фехтовален клуб „ Свечников “, с цел да се срещнем с Маргита Гошева и Иван Бърнев – едно от най-известните актьорски фамилии в България, – тренировките още не са почнали. Залата е някак притихнала, а по стените, върху специфични стелажи, щендери и поставки са подредени саби, рапири, фехтовални костюми и подготвителни чучела. Маргита ни посреща в цялостно бойно снаряжение – снежнобял екип за фехтовка, маска и сабя (уточнява, че сабята и рапирата си наподобяват, само че захватът им е напълно различен), а Иван – в не напълно цялостно, тъй като не си е взел специфичните обувки за бокс, пък и той не е на своя територия, защото тренира на друго място.

 Като споделям, че Маргита Гошева и Иван Бърнев упражняват надлежно фехтовка и бокс, това значи точно упражняват – два-три пъти седмично, а не от дъжд на вятър. Свикнали сме да ги свързваме най-вече с професионалните им изяви в театъра и киното. Бърнев от години е измежду звездите на българската театрална сцена с функциите си в емблематични постановки като „ Вечеря за тъпаци “ на Иржи Менцел в Сатиричния спектакъл (поставен преди цели 15 години, този театър неотдавна бе игран за 300-ен юбилеен път – овации!), „ Полет над кукувиче гнездо “ на Александър Морфов в Народния спектакъл, за която Иван има и Аскеер, и Икар, „ Ръкомахане в Спокан “ на Явор Гърдев на същата сцена и още доста други. Маргита пък дълго време е част от едно от най-своенравните места за спектакъл в България – театрална работилница „ Сфумато “. На снимачната площадка като сътрудници двамата работят дружно за първи път в телевизионния сериал „ Къде е Маги? “ – един от дребното им опити да се включат в комерсиален план, който обаче по този начин и не става комерсиален, тъй като – както се майтапи Бърнев – „ по този начин и никой не го гледа “. Там обаче двамата с Маргита се срещат с една друга двойка – режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева, които по-късно ги канят за кино лентата си „ Урок “ – историята за учителката, която обира банка, „ въоръжена “ с револвер играчка. „ Урок “ се трансформира в най-награждаваният български филм изобщо, обикаля множеството от най-престижните кино конгреси в света и получава награди на огромна част от тях. Същото се случва и сега с новия филм на тандема Грозева-Вълчанов „ Слава “, където Маргита още веднъж играе една от основните функции. Между другото, към фестивалните турнета с двата кино лентата тя, както сама се показва, „ изръшква “ света – с изключение на из цяла Европа, пътува в Япония (Токио), Мексико (Гуадалахара), Дубай, и твърди, че към този момент даже стартира да отхвърля пътувания, защото се усеща изморена. На тазгодишния София Филм Фест се състоя премиерата на кино лентата „ И след това светлина “ на Константин Божанов („ Аве “), където Маргита играе дружно с една от младите звезди на европейското кино Бари Кьоеган. Иван Бърнев пък завърши с репетиционния интервал на пиесата „ В очакване на Годо “ по Самюел Бекет, в която си партнира с Деян Донков, като Донков е и режисьор.

Маргита и Иван в никакъв случай не са били от онази порода артисти, гравитиращи към ничията земя сред изкуството и шоубизнеса с концепцията да прескачат от едното в другото. Маргита споделя по този мотив: „ Ние сме доста анти „ Приемай всичко! “. Досега към момента са се опазили от риалити формати, телевизионни игри и други сходни, въпреки че сами вършат ангажимента: „ Чакай, има време! “ В тази връзка интервютата им също не са значителни откъм персонална информация и рядко позволяват прекосяването на онази граница, след която човек умерено може да си зададе обичания въпрос за поддържането на добра форма.

Истината обаче е, че двамата видно са в отлична форма и се оказва, че тя не им е подарък от боговете, а е плод на към този момент неколкогодишните им дейни занимания със спорт. От три години Маргита тренира фехтовка, а Иван от две се е отдал на бокса и несъмнено имат какво да ни кажат по въпроса. Представяме ви Маргита Гошева, Иван Бърнев и техния състезателен живот.
1 2 последваща страница »
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР