Когато принцеса Ингрид Александра един ден стане кралица на Норвегия,

...
Когато принцеса Ингрид Александра един ден стане кралица на Норвегия,
Коментари Харесай

Бронирана кола и стрелба с танк: Норвежка принцеса “влезе” в армията за 18-ия си рожден ден

Когато принцеса Ингрид Александра един ден стане кралица на Норвегия, тя ще стане и главнокомандващ на въоръжените сили, написа.

За своя 18-и рожден ден Ингрид получиподарък „ три мечтани дни “ - посещаване наСухопътните войски, Военноморските сили и Военновъздушните сили.

Най-голямата щерка на престолонаследника принц Хаакон получи позволението да кара бронирана кола, както и да стреля сщурмовия танк CV90.

Бъдещата кралица взе участие вмедицинско упражнение, където се научи да помагапри евакуацията на „ ранени “войници.

Когато визитата завърши, принцеса Ингрид Александра мъчно дефинира кое е било най-забавното занятие денем.

" Не мога да кажа кое е най-забавното. Всичко беше занимателно! “, сподели тя.

Това не е първото посещаване, което принцеса Ингрид има. Само преди година,облечена във военна униформа, тя сехвърляот кула скок, място, където бойците практикуват скачане с парашут.

Няколко седмици по-къснопринцесата летис изтребителя F-16, преди той да бъде прекратенслед 40 години приложимост вНорвегия.

" Научих доста за военните по време на тези пътувания. Това беше и първата ми публична задача. И двете визити бяха фантастични и доста просветителни ", сподели принцеса Ингрид Александра.

Наборна работа

Дали принцесата избира въоръжените сили, откакто приключи гимназия, както татко й и дядо й, към момента не е известно.

" Имам военна работа като всички останали, само че в Конституцията няма условие да имамвоенно обучение. Поне не поради ролята ми.



Снимка: Getty Images

Коя е Ингрид Александра?

Принцеса Ингрид Александра от Норвегия е най-голямото дете на престолонаследника Хаакони принцеса Мете-Марит и внук на крал Харалд V. Тя е втора по ред на заместничество на норвежкия престол след татко си. Очаква се тя да стане втората жена монарх в страната след кралица Маргарет от 15-и век.

Норвежката принцеса Ингрид Александра навърши 18 години през януари, само че поради пандемията от ковид огромните тържества за нейното пълноправие бяха отсрочени за юни месец.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР