Когато президентът на САЩ Доналд Тръмп туитна, че това е

...
Когато президентът на САЩ Доналд Тръмп туитна, че това е
Коментари Харесай

БВП на САЩ нарасна над очакванията на пазарите през третото тримесечие

Когато президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп туитна, че това е " Най-великата стопанска система в историята на Съединени американски щати ", незабавно се появиха спекулации, че данните за брутния вътрешен артикул ще са по-високи от предстоящото, съобщи Zero Hedge. Наистина, през третото тримесечие растежът на знака е от 1,9% на годишна основа, което е доста над упованията на пазарите от 1,6%. Все отново това е второто тримесечие под ръководството на Тръмп, през което Брутният вътрешен продукт се повишава с под 2%.

Двигателите на растежа през трите месеца до края на октомври са вътрешното ползване и държавните разноски, а вложенията на бизнеса и вложенията в инвентории се намаляват. Високият импорт обаче спомага за чист търговски недостиг за второ следващо тримесечие.

Крайното ползване на семействата пораства както във връзка с стоките (например на коли и нетрайни потребителски стоки), по този начин и във връзка с услугите. В този сегмент максимален напредък означават здравните и комуналните услуги. Общият растеж на този параметър е 2,9% през третото тримесечие, което е над предстоящите от пазарите 2,6%, само че доста под покачването през предходните три месеца, когато на годишна база потреблението се изстреля с 4,6%.

На тримесечна основа потреблението пораства с 1,93%, като по този метод на процедура образува цялото повишаване на брутния вътрешен артикул, което също е тъкмо 1,93%. Продажбите към самостоятелните консуматори нараства с 2% през третото тримесечие, откакто се повиши с 3,3% през предходното. Фиксираните вложения на задграничните жители, т.е. разноските за съоръжение, здания и интелектуална благосъстоятелност, спада с 3% на тримесечна основа. Инвестициите като цяло лишават 0,22% от брутния вътрешен артикул, което е второ следващо тримесечие на спад.

Частните инвентории намалиха Брутният вътрешен продукт с 0,05%, което е второ следващо тримесечие на спад, а чистият търговски недостиг докара до намаление от 0,08%. Другият дял от Брутният вътрешен продукт с изключение на потреблението, който пораства, са държавните разноски, които се повишават с 0,35% на тримесечна основа.

Данните демонстрират, че ценовият показател на Брутният вътрешен продукт пораства с 1,7% през третото тримесечие на годишна основа, откакто се повиши с 2,4% през предходното. Така той е под упованията на пазарите, които предвидиха, че знакът ще нарасне с 1,9%. Това допуска, че е допустимо по-късно през днешния ден Федералният запас да намали главния лихвен % с 25 базисни пункта. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР