Когато президентът Джо Байдън отбеляза 100-ия си ден на поста

...
Когато президентът Джо Байдън отбеляза 100-ия си ден на поста
Коментари Харесай

Байдън с отбранително интервю по ЕйБиСи

Когато президентът Джо Байдън означи 100-ия си ден на поста и пандемията, и американската окупация на Афганистан изглеждаха по този начин, като че ли скоро ще бъдат в огледалото за назад виждане. Малко повече от 100 дни по-късно неочакваното възобновление на ковид и талибаните са двойни рецесии с капацитет на международната сцена, написа ЕйБиСи.

В извънредно изявление за Джордж Стефанопулос по " ЕйБиСи нюз ", президентът отбрани тактиката на администрацията си и на двата фронта , макар че е изправен пред талази от рецензии за безредното евакуиране на военните и проектите да предложи ускорена имунизация, до момента в който доста страни не могат да ваксинират даже най-застрашените популации.

Байдън настоя, че изтеглянето от Афганистан е елементарен избор и не би могло да се извърши по-ефективно .

" Значи не мислите, че това евакуиране би могло да се направи по-добре по никакъв метод, без неточности? ", пита Стефанопулос.

" Ще се върнем обратно и ще погледнем, само че концепцията, че по някакъв метод има метод да се измъкнем, без да настъпи безпорядък, не знам по какъв начин би станало това ", изяснява Байдън.
 Байдън: Войната в Афганистан към този момент не е наша, страната да се пребори с талибаните Обновена
Байдън: Войната в Афганистан към този момент не е наша, страната да се пребори с талибаните

Защити решението си за евакуиране, макар гневните рецензии

Но когато Байдън разгласи проектите за отдръпване през април, той не предвещаваше безпорядък , казвайки вместо това, че излизането ще бъде осъществено " отговорно, съзнателно и безвредно ". И през идващите месеци той неведнъж отхвърляше опцията за завладяване от талибаните.

Стефанопулос притисна Байдън,.

" Мисля, че нямаше консенсус . Ако се върнете и разгледате отчетите на разузнаването , те споделиха, че е по-вероятно това да стане някъде до края на годината ", сподели Байдън.

" Но не сте изложили график, когато казахте, че е малко евентуално. Само преди дни казахте, че е малко евентуално талибаните да поемат властта ", отговори Стефанопулос.

" Идеята, че талибаните ще завладяват властта, се основава на концепцията, че по някакъв метод 300 000 бойци, които бяхме обучили и екипирали, просто ще рухнат и ще се откажат ", отговори Байдън. " Не мисля, че някой е очаквал това . "

Байдън се ангажира да задържи американските бойци, до момента в който всеки американец, който желае да бъде евакуиран, е евакуиран , даже в случай че това значи опазване на наличието на войски след края на месеца.

Що се отнася до афганистанските съдружници на странат а, които в този момент се опасяват от възмездие от талибаните, Байдън сподели, че Съединени американски щати ще изтеглят колкото се може повече .

" Ангажиментът е да изкараме от там всички, които в действителност можем и всички, които би трябвало. И това е задачата. Това вършим в този момент. Това е пътят, по който вървим. И мисля, че ще го реализираме ", сподели той.
 Бившият началник на Пентагона: Тръмп не искаше Съединени американски щати да напусka Афганистан, договорката беше трик
Бившият началник на Пентагона: Тръмп не искаше Съединени американски щати да напусka Афганистан, договорката беше трик

Крис Милър: Говорене за цялостно евакуиране бе просто игра за напън и на талибани, и на Гани

Сцените на безпорядък на летището в Кабул се разиграха единствено два месеца след първото задгранично пътешестване на президента в чужбина , задача, предопределена да ускори връзките с основни европейски съдружници , които бяха обтегнати по време на администрацията на Тръмп. По време на обиколката президентът неведнъж заявяваше " Америка се завръща " и е подготвен още веднъж да поеме кормилото по световните въпрос и.

Байдън в този момент защитно твърди, че мрачният завършек на военната задача в Афганистан не подкопава на това заричане .

" Преди да взема това решение, се срещнах с всички наши съдружници , съдружници от НАТО в Европа. Те се съгласиха, че би трябвало да излезем ", сподели той и добави, че работи, с цел да се увери, че той и други международни водачи " имат съгласувана визия за това по какъв начин ще се оправим от този миг нататък ".

Дали Съединени американски щати ще признаят ръководството на талибаните , следва да разберем. Президентът сподели, че не има вяра, че групата се е реформирала след бруталната си власт над Афганистан при започване на хилядолетието, само че че " методът да се оправим с това е напън върху тях стопански, дипломатически и интернационален да трансформират държанието си. "

Президентът сподели също, че Афганистан не е същият развъдник на екстремизъм, който е преди терористичните офанзиви на 11 септември .

" Ал Кайда, ДАЕШ, те метастазираха. Има доста по-голяма опасност за Съединени американски щати от Сирия . Съществува доста по-голяма опасност от Източна Африка ", сподели Байдън, като сподели, че Съединени американски щати резервират способността си да отстраняват тези закани, без да имат военно наличие на място .

" Баща ми споделяше: Ако всичко е еднообразно значимо за теб, значи нищо не ти е значимо . Трябва да се съсредоточим върху това къде опасността е най-голяма ", разяснява Байдън.
 Съпротивата против талибаните приканва Запада да помогне с оръжия и муниции
Съпротивата против талибаните приканва Запада да помогне с оръжия и муниции

Лавров: Русия поддържа разговора в Афганистан на фона на опозиция в Пандшир

Близо година и половина в световната пандемия COVID-19 вирусът остава една от най-големите закани за американската общност. В сряда администрацията на Байдън разгласи проекти за започване на, обяснявайки, че този ход е нужен, за да изпревари вируса, изключително на фона на разновидността Делта .

Други богати страни също ще оферират рета доза, само че страните с ниски и междинни приходи към момента се борят за достъп до ваксини . В най -бедните страни единствено към 1% от популацията е получило даже единична доза.

, приравнявайки даването на трета доза до разпределяне на спомагателна избавителна жилетка на хора, които към този момент имат , " до момента в който оставяме други хора да се удавят без нито една избавителна жилетка ".

" Удобно ли ви е американците да получат трета доза , когато толкоз доста милиони по света нямат и първа ? ", пита Стефанопулос.

" Абсолютно, тъй като ние сме дали повече на останалия свят, в сравнение с всички страни, взети дружно ", сподели Байдън.

" Преди да стигнем доникъде на идната година ще предоставим 500 милиона дози на останалия свят . Спазваме нашата част от договорката. Ние вършим повече от всеки . "

Президентът сподели, че той и първата дама скоро ще запретнат ръкави за трета доза. " Ваксинирахме се мисля, че през декември. Значи е минало време ", сподели Байдън.
 СЗО: Без всеобща имунизация ще се появят разновидности, рискови за всички по света
СЗО: Без всеобща имунизация ще се появят разновидности, рискови за всички по света

Колкото по-дълго циркулира вирусът, толкоз по-опасен може да става даже за ваксинирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР