Когато през 2020 бившият американски президент Доналд Тръмп заяви, че

...
Когато през 2020 бившият американски президент Доналд Тръмп заяви, че
Коментари Харесай

Братството на пиещите белина срещу Covid-19 се оказа с клон и у нас

Когато през 2020 някогашният американски президент Доналд Тръмп съобщи, че изказванията му го сложиха в компанията на конспираторите и вярващите в псевдонауката. 

Последователите му започнаха да популяризират и продават белина като „ чудодейно лекарство “ за разнообразни заболявания и макар че републиканецът след това съобщи, че се е шегувал, хиляди хора към този момент му бяха повярвали. Оказва се, че братството на пиещите белина има клон и в България.

Над 10 хиляди българи имат вяра, че хлорният диоксид, или белината, е универсално лекарство - даже против ковид.

В България към този момент се е образувало нещо като „ приятелство “, което употребява рисковия разтвор, пръска го по тялото си или го маже по кожата си. Десетки хиляди го считат за универсална терапия и „ загадка за здраве “, по тази причина го разреждат и го употребяват профилактично, сподели следствие на bTV.

„ Нашето време е пристигнало, няма потребност да се крием. Бъдещето е тук “, споделя един от „ предводителите “ на групата, призоваваща да се приема хлорен диоксид за лекуване на ковид. В нея даже имало лекари, които го употребяват.

Тези хора са срещу имунизациите против Covid и не имат вяра на медицината, която е безапелационна – CDS (хлорен диоксид), MMS (Mineral Miracle Solution) и всички сходни артикули, близки до белината, са извънредно рискови и могат да доведат до съдбовни последствия.

„ Ще ви покажа инструментите, които са в ръцете ни - за предотвратяване и лекуване, превантивно и по време на боледуване от ковид. Има 3 сътрудника в окислителната терапия – хлорен диоксид, кислородна вода и озон “, споделя предводителят на „ братството “, което е набрало голяма известност в България посредством няколко огромни групи в обществените мрежи. Една от тях е с над 6 хиляди членове. Според bTV продуктът даже се давал на деца.

Разтворът от хлорен диоксид е законен дезинфектант и се продава в аптеките. Когато bTV се обаждат на фармацевт, с цел да го поръчат, той ги насочва „ към групите за лекуване “ в интернет.

Една от тях е с името „ Харен Дионис – капка златна вода “ и в нея са оповестени „ протоколи “ за лекуване с хлорен диоксид. „ Казах ти, хлорният диоксид прецаква мафията в международен мащаб “, гласи един от мненията. „ Станахме десетки хиляди “.

Друг консуматор се хвали, че преборил „ тежка корона за 72 часа “. „ Не съм стъпвал в аптека от 2012 “, твърди трети.

„ Вече 20 дни пия CDS - за начинаещи, само че не се оправям. Дали съм сбъркала? “, пита жена, която очевидно не е следвала „ протокола “ – или просто не знае, че употребява рисков артикул с риск за живота си. Отговорът, който ѝ дават, е, че всичко може да се дължи на това, че в „ последните два дни има пълнолуние “.

„ Мъжът ми е болен с грипоподобни признаци, купихме ММS, пие, само че вместо да се усъвършенства, се утежнява “, написа друга жена.

Според предводителя на вярващите в белината „ доста лекари в Испания и Германия се подвигнаха, откогато стана това с вируса, и започнаха да споделят истината “. Истината за него е, че избелващите сътрудници са ефикасна терапия против Covid, която не била отразявана от медиите.

Според Американската лекарствена асоциация – MMS, CDS и всички други субстанции, сходни на белината, не би трябвало да се употребяват за никакви сходни лечения.

„ Тази информация е мощно притеснителна, „ здравната информация “ в интернет пространството е обвързвана с огромни опасности “, споделя шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов. „ Тези хора претендират, че това е лекарство, само че то може да докара до тежки и съдбовни последици “.

„ В никакъв случай лекарствен артикул, който не е изпитан, не би трябвало да се приема. Когато хората попаднат на нещо такова, постоянно да се съветват със експерти. Работим с Министерство на вътрешните работи и ДАНС при сходни случаи. Ролята на Агенцията за медикаментите е да направляваме обектите с лиценз за продажба на медикаменти, само че в случай че има такива сигнали, ще ги ревизираме “, декларира Кирилов.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР