Когато през 2019 г. беше пуснато илюстровано издание на Историята

...
Когато през 2019 г. беше пуснато илюстровано издание на Историята
Коментари Харесай

Библиотекарите се страхуват от нови наказания, дори затвор, докато активисти оспорват книгите

Когато през 2019 година беше пуснато илюстровано издание на „ Историята на слугинята “ на Маргарет Атууд, преподавателите в Клейтън, Мисури, се нуждаеха от малко диспути, преди да решат да запазят копията на високо равнище учебни библиотеки. Книгата е необятно считана за класическо произведение на антиутопична литература за потисничеството на дамите и един графичен разказ би й оказал помощ да доближи до младежи, които се борят единствено с думи.

Но откакто законодателите на Мисури одобриха закон през 2022 година, подчиняващ библиотекари до санкции и възможен затвор за допускане на полово очевидни материали на рафтовете с книги, крайградският квартал Сейнт Луис преразгледа новото издание на Атууд и го отдръпна.

„ Има изображение на сцена на обезчестяване, прислужница е принудена в полов акт, ” споделя Том Бобър, координатор на библиотеката на област Клейтън и президент на Асоциацията на учебните библиотекари в Мисури. „ Това е безусловно един панел от графичния разказ, само че считаме, че е в нарушаване...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР