Когато през 1990-а Йохан Кройф получава доверието да води Барселона

...
Когато през 1990-а Йохан Кройф получава доверието да води Барселона
Коментари Харесай

Барса посвети филм на Стоичков

Когато през 1990-а Йохан Кройф получава доверието да води Барселона и в идващите сезони, печелейки Купата на краля против преобладаващия отбор на Реал Мадрид - закрепостен първенец в предходните пет години, великият нидерландец знае, че нещо липсва в тима му.

А това, което не доближава, е пожарът на протеста и лудостта, която да пречупва освен по-слабите отбори в лигата, а и водещите - като Реал, Атлетико и Валенсия.

Острието на бръснача е открито в България - Христо Стоичков от ЦСКА е притеглен за над 4 милиона $ и останалото е история.

Стоичков дава последния подробност и един доста добър тим се трансформира в това, което каталунските публицисти кръщават " дрийм отбор ". Така остана и до през днешния ден прозвището на оня състав в синьо и алено.

Ще видите головете на Ицо, които го направиха мит за каталунските почитатели. Ще си припомните по какъв начин стана пет пъти подред първенец на Испания, тотално разбивайки превъзходството на Реал. Ще се върнете към незабравимия край на " Уембли " против Сампдория през 1992-ра, направил го и единствения български състезател, печелил Купата на европейските първенци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР