Когато през 1984 г. Apple пусна на пазара първия си

...
Когато през 1984 г. Apple пусна на пазара първия си
Коментари Харесай

Какво ще се промени за потребителите, ако САЩ осъдят Apple за монопол?

Когато през 1984 година Apple пусна на пазара първия си Mac с емблематичния привет " Здравей! " с усмихнато личице, компанията искаше да се отличи на зараждащия се пазар на лични компютри. Mac беше прелъстителен със своя комфортен, новаторски дизайн, което в последна сметка в действителност отличи Apple.
Прочетете още
Тази приятна за потребителите мантра съществува и през днешния ден, като Apple деликатно се грижи за положителното и в същото време следено потребителско преживяване на своите артикули, в това число милиардите iPhone-и, употребявани по света.

Но администрацията на Байдън счита, че софтуерният колос е отишъл твърде надалеч. В четвъртък Министерството на правораздаването заведе дело против него за нелегално монополизиране на пазара на смарт телефони. На конференция държавното управление показа дълъг лист на методите, по които твърди, че Apple е потиснала конкуренцията с ограничавания в магазина си за приложения, високи такси и метода си на " ограден двор ", ограничителен метода, по който трети страни взаимодействат с нейните услуги.

Компанията отхвърли изказванията в желае и съобщи, че възнамерява да се бори с тях, добавяйки, че това дело може да даде опция на държавното управление " да вземе тежка ръка в проектирането на технологиите за хората ".

Ако бъде сполучлив, искът може да засегне всички артикули и услуги на Apple. Въпреки че процесът може да отнеме години, CNN проучва какво може да значи той за потребителите на iPhone.

Промени в App Store
Ако бъде приета за отговорна, компанията може да бъде принудена да промени редица неща. Една от тези промени ще даде на потребителите на iPhone по-голям достъп до " супер приложения " - платформи, които сплотяват благоприятни условия за изпращане на известия, поръчка на храна, обработка на заплащания и други В момента те значително са лимитирани.

Според Дипанджан Чатърджи, основен анализатор в компанията за пазарни изследвания Forrester, суперприложенията са най-голямата опасност за влиянието на Apple върху всекидневието на нейните клиенти.

" Едно предложение като WeChat, наричано китайското приложение за всичко, може да даде опция на екосистемата на Apple, с цел да могат хората да поддържат връзка, да банкират, да споделят мемоари, както и да беседват с компании ", показва той. " Това, от което Apple се опасява най-вече, е да стане излишна за своите клиенти. "

В същото време суперприложения като WeChat нормално са създадени от огромни компании и биха могли да слагат някои по-малки играчи в неравностойно състояние. А и концепцията по този начин или другояче не посрещната доста задушевно в Съединени американски щати.

Правителството на Съединени американски щати обаче може да употребява тази констатация, с цел да я обърне против Apple, акцентирайки, че неналичието на интерес се дължи на огромния дял на компанията на пазара на смарт телефони и нейното отрицателно отношение към сходни платформи.

По-добра оперативна съгласуемост
От Apple може да се изиска също по този начин да предложи по-добра поддръжка за междуплатформени връзки - въпрос, по който компанията по-рано съобщи, че към този момент работи. Към днешна дата софтуерният колос разрешава на потребителите на iPhone да си изпращат висококачествени фотоси и видеоклипове, само че сходни прехвърляния към модели с Android са по-бавни и с по-лоша резолюция.

През ноември компанията съобщи, че ще добави нови функционалности за по-добра поддръжка на групови чатове и по-качествено шерване на изображения и видеоклипове, с цел да помогне за превъзмогването на разликите сред платформите. Това се чака да се случи по-късно тази година.

Тази смяна е в отговор на натиска както от страна на регулаторните органи, по този начин и от страна на съперниците. Законът за цифровите пазари на Европейския съюз да вземем за пример изисква от фирмите да създадат основните си услуги оперативно съвместими с всички вероятни платформи и анализаторите чакат държавното управление на Съединени американски щати напълно скоро да изиска същото.

По-отворени услуги
Друга евентуална смяна е обвързвана с метода, по който хардуерът на външни организации, като да вземем за пример смарт часовници, ще взаимодейства с гамата от устройства и програмен продукт на Apple, в това число iPhone, и услуги като Fitness+. Към днешна дата компанията изисква от потребителите на Apple Watch да имат устройства с iOS, което на процедура е метод наложително да ги държи в границите на своята екосистема.

Според Чатърджи сходна смяна ще има както позитивни, по този начин и негативни резултати.

" Крайният резултат ще даде достъп до повече и по-евтини благоприятни условия, само че също по този начин ще обезцени потребителското преживяване, което е толкоз високо ценено от клиентите на Apple ", споделя той.

Администрацията на Байдън също по този начин подлага на критика софтуерния колос поради неналичието на поддръжка на доста външни мобилни облачни услуги. Промяна в тази посока ще даде на потребителите на iPhone достъп до игри и други облачни приложения, без да се постанова да заплащат за безценен хардуер.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР