Когато предстои по-голям разход, колкото е по-голям той и колкото

...
Когато предстои по-голям разход, колкото е по-голям той и колкото
Коментари Харесай

Икономист: Бързите кредити си имат цена, четете внимателно

Когато следва по-голям разход, колкото е по-голям той и колкото по-ограничени са ни опциите, естествено, би трябвало по-отдалеч да мислим за него и да планираме месец по месец или седмица по седмица.

Това сподели в студиото на Primetime икономистът от „ Моите пари “ Иван Стойков.

„ Колкото по-рано и повече средства стартираме да отделяме за този предстоящ разход, толкоз по-лесно ще го посрещнем “, акцентира специалистът.

Колкото по-рано и повече средства стартираме да отделяме за този предстоящ разход, толкоз по-лесно ще го посрещнем “, акцентира специалистът.

Някои хора, които имат опция, харчат по-лекомислено, след което се оказва, че са неприятно сюрпризирани.

Хората прибягват към бързите заеми точно, тъй като могат да получат пари неотложно, без формалности, само че това си има своята цена – и това не е единствено лихвата, акцентира икономистът.

Подобен тип заеми не са от най-евтините артикули и си има причина поради това, уточни Стойков.

„ Понякога има такса за експресно утвърждение на този заем. В различен случай може да се изиска гарант или гаранция “, изясни той.

" Аз моля към хората, които имат сходна потребност от средства и са решили да се насочат към сходна институция, доста деликатно да се срещнат с това какъв брой ще му коства целият заем – и като рента, и като спомагателни условия, които се таксуват, в случай че не са били изпълнени.

За да не се влезе в дългова серпантина, би трябвало доста деликатно да се четат изискванията на заема, акцентира Стойков.

По време на празници разноските са разнородни, само че най-общо потребителски ориентирани – за пътешестване, за посетители, за дарове и така нататък, разяснява още специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР