Когато преди години се събирахме да обсъждаме какви са алтернативите

...
Когато преди години се събирахме да обсъждаме какви са алтернативите
Коментари Харесай

ПП-ДБ отново настояха за безопасно строителство на АМ Струма през Кресна

Когато преди години се събирахме да обсъждаме какви са другите възможности за строителство през Кресненското дефиле, проектите бяха да се извърши екологична оценка, с цел да се реши от кое място е най-изгодно да мине трасето. Тогава една година ни се струваше доста дълъг интервал, само че в този момент виждаме, че нищо не е свършено. Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев на брифинг в Народното събрание, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" За нас е от изключителна значимост този план да откри естествен свършек. Неговата съществена цел е да реши един логистичен проблем – по какъв начин хората и бизнесите да могат да стигат по бърз и безвреден метод от София до Южна България и границата с Гърция ", разяснява Андрей Гюров. 

По думите му решаването на този проблем би трябвало да стане със спазването на всички условия на българското и европейското законодателство като в това време резервира сигурността на хората, които употребяват пътя, резервира поминъка на хората към Кресненското дефиле и резервира биоразнообразнието в  региона.

" Това може да стане по метода, по който бяхме дефинирали в държавното управление " Петков ". Вариантът, който се предпоставя от почналите строителни работи сега и подписаните контракти не взема решение казуса с лесния достъп до югозападна България. Това не е автомагистрала, дори не е и високоскоростен път. Той ще бъде рисков, ще бъде безценен и няма да реши главните проблеми на българските жители и бизнеса. Настояваме да се откри решение, което да резервира поминъка на хората, ще резервира екоразнообразието и ще даде бърз и добър достъп. Той ще подсигури и европейски средства. В момента за това трасе няма никакво обезпечено финансиране, нито от българския, нито от европейския бюджет. Това евентуално ще натовари и в допълнение бюджета на страната за идващите години ", разясни  Гюров.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР