Когато преди две години Sony обяви придобиването на Bungie, японската

...
Когато преди две години Sony обяви придобиването на Bungie, японската
Коментари Харесай

Sony продължава с поглъщането на Bungie

Когато преди две години Sony разгласи придобиването на Bungie, японската компания съобщи, че студиото ще резервира своята самостоятелност. Но през 2024 тя наподобява напълно нежна. Технологичният колос продължава да слива екипи от Bungie с PlayStation.

Промените в Bungie наподобяват неизбежни. Причината за това е ясна на всички – Destiny 2 и някои решения на управлението. Споменавайки придобиването на студиото, през лятото станаха ясни неприятни детайлности точно към ръководителите на студиото. Става дума за това, че те са подвели Sony за своите благоприятни условия и действително състояние. Вече няколко тримесечия Bungie не съумяват да реализират поставените им от Sony цели. А студиото губи пари от излизането на Lightfall. И това продължава с цялостна мощ. Самите Sony не оказват помощ изключително. Компанията организира серия от съкращения, които засегнаха и основателите на Destiny. Отделно от това, хората от студиото, които трябваше да оказват помощ на Naughty Dog за онлайн съставния елемент на The Last of Us 2 очевидно не са съумели, и той беше преустановен преди да е излязъл. От управлението на Bungie на няколко пъти заявяваха, че студиото може да изгуби независимостта си. И много неща сочат, че вероятността за това е огромна.

Creative Studios, отдел в Bungie, който се грижи за артистичната визия и брандиране на Destiny, към този момент е напълно част от PlayStation Studios. Новината заяви Бриджет О’Нийл, изпълнявала ролята на старши шеф в Creative Studios. Тя към този момент извършва същата роля за подразделението Creative в PlayStation Studios, предава Game Developer.

В профила си в LinkedIn О’Нийл написа, че екипът ѝ се причислява към студиото, с цел да построи основите на креативен екип, който ще поддържа всички лайв-сървис игри на PlayStation. „ Тази опция да споделим опита си от Bungie с други студиа, които основават тези игри е толкоз вълнуваща “, написа тя. О’Нийл добавя, че тя ще продължи да оказва помощ въпреки всичко и на някогашните си сътрудници от Bungie за Marathon и Destiny.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР