Когато преди десетилетия Илсон Матеуш е на 21 години, той

...
Когато преди десетилетия Илсон Матеуш е на 21 години, той
Коментари Харесай

Бившият златотърсач, неуспял да забогатее от метала, но станал милиардер в друга индустрия

Когато преди десетилетия Илсон Матеуш е на 21 години, той си слага за цел да натрупа благосъстояние като златотърсач, само че несполучливо. Днес, 57-годишният предприемач най-сетне реализира задачата си, само че с помощта на друга промишленост - хранително-вкусовата.

Матеуш е " най-пресният " милиардер от Бразилия, наредил се измежду супербогаташите в света след дебюта на неговата компания на борсата, трансформирал се в IPO номер 1 по величина за тази година в страната.

След доста повишаване на акциите на Grupo Mateus предприемачът е съумял да усили чистото си положение до към 1,6 милиарда $, демонстрират данни на Bloomberg Billionaires Index.

Илсон Матеуш е роден в една от най-бедните елементи на южноамериканската страна, където един на всеки 10 души живее в последна беднотия. На 12 години той стартира да работи, с цел да оказва помощ на фамилията си.

Първоначално се занимава с производството на обичайна алкохолна напитка кашаса, преди да се опитва в златодобива. По време на работата си в една от огромните мини в страната, той научава за дребен град в щата Мараняо, където развъждането на соя бил главният занаят.

Той взема решение да отвори хранителен магазин там през 1986 година, от където потеглят горените на Grupo Mateus. Днес компанията е четвъртият максимален търговец с храни в страната с пазарна капитализация от 3,6 милиарда $, 137 магазина и над 29 000 чиновници.

След дебюта на компанията на борсата във вторник, създателят на сдружението съобщи планове да усили четири пъти броя на чиновниците като за задачата употребява привлечените средства.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР