Когато преди 17 години стартира първият Big Brother у нас,

...
Когато преди 17 години стартира първият Big Brother у нас,
Коментари Харесай

17 години по-късно: Какво се случва с най-обичаните и най-критикуваните риалити звезди у нас

Когато преди 17 години започва първият Big Brother у нас, това несъмнено беше феномен в българския ефирен ефир и поведе крайник към неистовия ни интерес към всевъзможен тип риалити формати. Погледнато  нереално, тази обсесия дава много ясна визия за народопсихологията и манталитета ни. 

Гледай фрагменти от последното шоу до 7 дни обратно с безкабелна телевизия за смарт тв приемник от А1 – без монтаж, без съоръжение, с интерактивни функционалности и до 230+ ТВ канала!

Но… в случай че оставим на страна психоанализа, който ни влече да създадем и прескочим от началото на Big Brother към днешна дата, близо две десетилетия по-късно, „ Забраненото шоу на Рачков “ ни срещна с някои от най-емблематичните облици от риалити форматите, които сме гледали през годините. 

Виж още: Култовите БГ излъчвания, които към този момент не са на ефир (но бихме гледали и през днешния ден!)

На дивана против водещия седнаха Найден Найденов - Нед и Светлан Шевров – Гроши, Недялко Лазаров от втория сезон и Панайот Кючуков – Пацо, Жана Бергендорф и други ярки герои, които сме следили в ефира, както и част от спечелилите в най-големите музикални формати у нас. Когато в неделя вечер на екрана ти се появят Нет, Гроши и Пацо като че ли преживяваш необичайно дежа вю, а картинката се добавя от Златка Димитрова в ролята на звезден кореспондент. 

Виж още: Помните ли Пеньо от Big Brother? Ето какво се случва с него в наши дни

Трябва да признаем, че част от участниците в шоуто ни накараха да погледнем на тях по нов начин и да ги забележим в друга от нормалната им светлина. Така разбрахме за първи път, че  Пацо работи с деца със характерни потребности и увреждания. 

Това някак си ни накара да го приемем по различен метод и в случай че през годините сме го набеждавали като човек, който несъмнено не приветства другите и е извънредно недодялан с тях (заради драмите, които се разиграха сред него и Пеньо в Big Brother), то в този момент го видяхме като  човек, който работи в интерес на обществото и като татко и брачен партньор, който се грижи за своето семейство. 

При все това, оказа се, че точно Пацо е и най-разпознаваемата звезда от риалити форматите у нас, което би трябвало да признаем – по никакъв начин не ни изненадва.

Виж още: 17 години след Big Brother 1: Какво се случва със скандалния Гроши

Няма по какъв начин да пропуснем Гроши и Нед, когато приказваме за ярки риалити облици. 

Бързо си припомнихме всички тези грандиозни нелепости, които си разрешиха в ефир и макар че не ни се сториха изключително изменени, не отхвърляме, че бяха много по-умерени в представянето си в „ Забраненото шоу на Рачков “ и все по този начин посвоему занимателни.

Гвоздеят на вечерта, обаче беше Жана Бергендорф. Певицата за първи път приказва умерено и намерено за битката си с наркозависимостта и компликациите, през които минава поради това. Видяхме я изменена и необятно усмихната, което ни зарадва същински и си припомнихме онази Жана, която преди близо 10 години ни залепи за екраните с присъединяване си в X Factor.

Виж още: Рестарт: Жана Бергендорф е неузнаваема в ново видео, за какво обожава вълци и едно неподозирано занимание

Ако би трябвало да обобщим в няколко фрази всичко до тук, то бихме споделили следното: риалити малкия екран ни дава чувство за непосредственост и емпатия към хората, които следим. Именно това ни дава и чувството за откровеност, когато си разрешаваме да подлагаме на критика и осъждаме героите в такива излъчвания. 

Оказва се обаче, че както в естествения живот, по този начин и в сходен тип формати – камерата постоянно не улавя цялата картинка и виждаме единствено част от нещата и характера на дадения облик. Снощният епизод на „ Забраненото шоу на Рачков “ ни сподели всички тези най-обичани и най-критикувани риалити герои през годините в нови облици и функции и ни накара още веднъж да ги усещаме близки, само че този път без изконното право да ги подлагаме на критика просто, тъй като доста ги харесахме и ни забавляваха откровено.

Изображение: https://www.instagram.com/zhanabergendorff/, https://www.facebook.com/panaiot.kuchukov 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР