Когато правителствените и държавните ръководители на Г-7 се съберат на

...
Когато правителствените и държавните ръководители на Г-7 се съберат на
Коментари Харесай

Handelsblatt: ЕС изостава в надпреварата с ваксините

Когато държавните и държавните ръководители на Г-7 се съберат на виртуална конференция в петък, световната тактика за имунизация ще бъде главната тематика на договарянията. Причината е елементарна: огромните бели петна на световната карта за имунизация съставляват голяма заплаха за индустриализираните страни. Това написа немският вестник, представен от.
Може би в Германия имунизациите ще се правят интензивно през цялата година. Но в случай че в останалия свят скоростта на имунизация е друга, тогава е допустимо да зародят нови рискови разновидности, против които имунизациите към този момент няма да бъдат задоволително ефикасни.
Не е мъчно да се предскаже, че на срещата на върха на Г-7 Съединени американски щати или Англия ще се появят като страни-модели. Ако изключим Израел от листата на първенците по имунизация, тогава англосаксонците ще изпреварят всички индустриализирани страни. Факт е, че следвайки правилото „ каквато и да е цената “, те авансово са си обезпечили огромни количества ваксина. В Германия този метод, без да се посочват имена, бе жигосан като ваксинален шовинизъм. Може би мнозина ще си помислят, че това е вярно от морална позиция. Но фаталността на обстановката е, че Европа евентуално няма да бъде обсъждана, когато става въпрос за сполучлива тактика за имунизация. 
В тактиката за възлагане на публични поръчки, която Европейски Съюз избра под управлението на немския ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съгласно самопризнания от самата нея има нещо неправилно. Брюксел е основателно подложен на критика за това. Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан и канцлерът Ангела Меркел обаче самоуверено пазят партийния си приятел. Вярно е, че водачът на ХСС Маркус Зьодер и вицеканцлерът Олаф Шолц имат друго мнение по този въпрос.
 Експертни рекомендации: Кой да се имунизира против ковид, в случай че страда от избрана болест Експертни рекомендации: Кой да се имунизира против ковид, в случай че страда от избрана болест
Как ще се отразят имунизациите против ковид на хора с хронични заболявания и така наречен рискови групи от популацията? Здравното министерство...
Но да се върнем на международната сцена. Ако новият президент на Съединени американски щати Джо Байдън успее да имунизира задоволително американци до края на лятото, с цел да сложи пандемията под надзор, той сигурно ще употребява имунизацията като геополитически инструмент. Състезанието сред великите сили за въздействие в света в този момент се реализира благодарение на ваксини.
Южноамериканският водач на имунизацията Чили употребява китайската ваксина. Русия предлага своята ваксина „ Спутник V “ по целия свят. Тези условия, несъмнено, в бъдеще ще имат несъмнено въздействие върху интернационалните връзки.
Сега единствено Европа няма какво да даде. Те са щастливи, в случай че съумеят да доставят имунизацията най-малко на личното си население. Германия към момента може да се похвали с създаването на две лични ваксини. По-слабо развитите страни ще се затруднят да провеждат и популяризират сполучливо имунизацията в хладилници. Въпреки всичко, това е най-малко някакъв принос от страна на Германия за световната акция.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР