Когато повечето хора се сетят за Мароко, те си представят

...
Когато повечето хора се сетят за Мароко, те си представят
Коментари Харесай

Защо да изберете това малко крайбрежно бижу пред претъпкания Маракеш

Когато множеството хора се сетят за Мароко, те си показват вкусни мезета, хамами и оживени пазари с подправки, цветни джунджурии и арганово масло. В реалност северноафриканската страна има доста повече какво да предложи, в случай че имате предпочитание да я разгледате отвън обичайните туристически магнити като Маракеш и Фес.

Встрани от добре познатите направления, по брега на Атлантическия океан ще откриете дребен и спокоен град, прочут като Ел Джадида. Там можете да се насладите на доста по-автентично преживяване.



Един от най-красивите плажове в Мароко, за който туристите не знаят

Там към момента се усеща въздействие от времето, когато е бил португалска колония, в това число и при най-голямата атракция – Цитаделата, която съставлява цитадела, вместилище и комерсиално пристанище. Тя е приета от ЮНЕСКО за част от международното културно завещание.



След като разгледате историческото място и решите да кривнете към някой от многото пазари, ще бъдете по едно и също време удивени и шокирани. Там пилетата се колят на място от локалните касапи (гледката не е нито красива, нито хигиенична), до момента в който възрастни дами продават обичаен самун на дребни сергии до улицата, а хората се пазарят за пресни плодове и зеленчуци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР