Когато посредник иска пари за осигуряване на работно място в

...
Когато посредник иска пари за осигуряване на работно място в
Коментари Харесай

Сигурен знак за измама: Когато посредникът иска пари за наемане на работа в чужбина

Когато медиатор желае пари за обезпечаване на работно място в чужбина, то това е сигурен знак за машинация.

Това припомниха от изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “.

„ Искането на разнообразни суми под формата на такси и други услуги при предложения за обезпечаване на работа в чужбина е един от най-сериозните белези за машинация “, показват специалистите.

Българското законодателство не разрешава на компаниите медиатори да изискват каквито и да е суми от търсещите претовареност зад граница.

Други сигнали за заблуждение са, когато обещаващите работа отхвърлят среща онлайн с търсещите работа, а връзката се води единствено онлайн или по телефон, като се изисква превеждане на пари по сметка. Ако срещите се уговарят на обществено място вместо в офис, то това също е индикация.

„ При потребление на компании – медиатори и на предприятия, които обезпечават краткотрайна работа, би трябвало да се направи информация в специфичните регистри дали същите имат регистрация в Агенцията по заетостта “, поучават от организацията.

Едно от най-честите установявани нарушавания при прилагане услугите на медиатори е неналичието на трудов контракт с шеф от приемащата страна, който би трябвало да бъде възложен на лицето преди заминаването.

Друго нарушаване е неинформирането за изискванията на труд и възнаграждение в чужбина, което е част от отговорностите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР