Когато полицаите не са уведомени за протест, ще има инциденти.

...
Когато полицаите не са уведомени за протест, ще има инциденти.
Коментари Харесай

Антон Златанов: Несериозно е да се твърди, че полицията цели ескалация

" Когато служителите на реда не са известени за митинг, ще има произшествия. В момента, в който разберем планове и в действителност дейности, ние подхващаме дейности ", сподели пред бТВ заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Антон Златанов.

Старши комисар Златанов разяснява обстановката от понеделник, зародила на бул. „ Ситняково”, при която жена с бяла „ Тойота” и две деца в колата, опита да пробие блокадата на кръстовището, а протестиращите счупиха стъклото ѝ.

Полицаите идват, възвръщат реда и откриват част от причинителите. Ако очаквате, че в Районното полицейско ръководство сега има 10-20 или 30 служители на реда, които бездействат. В 7 часа, когато е почнало мероприятието сътрудници има и опазват мероприятието. Общественият ред се опазва всеки ден, съобщи старши комисар Златанов упрека, че полиция по време на случая не е имало.

Зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи сподели, че никой от участниците в случая не са тествани за алкохол и опиати.

Старши комисар Златанов акцентира, че случаят от „ Ситняково” не е единственият случай при тези митинги и изобщо не е единственият случай в столицата. Полицаите не са били сюрпризирани, сподели той.

Заместник-директорът на столичната полицията беше безапелационен, че е несериозно да се упреква полицията, че цели ескалация на митингите.

При нарушаване на публичния ред, полицията работи по неговото възобновяване. При изненади-блокади на институции и на кръстовища да не се стига до произшествия – това е невероятно, сподели още той.

Според мен, палатковият лагер на Орлов мост е противозаконен. Там има по-висши решения и се съблюдават други претекстове. За да се скапе лагерът и да не се позволява полицията би трябвало да употребява несъразмерна мощ, съобщи още зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи и сподели, че няма да разяснява по-висшестоящи от него, визирайки изявлението на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи комисар Хаджиев, че блокадите ще бъдат отстранени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР