Когато политиката я няма, управлението се превръща във функция на

...
Когато политиката я няма, управлението се превръща във функция на
Коментари Харесай

Михаил Миков: Записите показват циничен манталитет на хора, които се занимават с псевдодемокрация

Когато политиката я няма, ръководството се трансформира във функционалност на други ползи
Изтеклите записи демонстрират „ безсрамен нрав на хора, които се занимават с псевдодемокрация “. Това съобщи в изявление за БНР Михаил Миков, някогашен ръководител на Народното събрание, някогашен ръководител на Българска социалистическа партия и някогашен вътрешен министър.

„ В този диалог се вижда, че тези хора не би трябвало да имат претенцията да ръководят страната. Ако щете, като морал “, разясни той.

Визирайки оповестените от Радостин Василев записи от Националния съвет на Политическа партия, Михаил Миков назова „ доста смешно “ по какъв начин Кирил Петков „ убеждава своите приятели, че бил приказвал с госпожа Урсула фон дер Лайен да ни пуснат в Шенген “ и добави, че „ казусът му е, че не е приказвал с Марк Рюте или с австрийския канцлер “. 

„ Не става по този начин шуробаджанашки – приказвах с Урсула, приказвах с тоя, приказвах с оня. Това е този противен нрав, поради който хората все по-малко отиват до урните. “

Относно други основни моменти от записите - за ръководителите на служби и съгласуването с посолствата, Миков акцентира:

„ Тези хора са подготвени на всичко, единствено и единствено да имат повече власт. Ясно е, че става въпрос за политически назначения. Да концентрират повече власт, като се тръгне от службите и се стигне до N-ското учебно заведение в еди коя си паланка. И считат, че по този метод хората ще ги заобичат повече. Ние видяхме какъв брой костват. Каква смяна, какви неща се случват. “

Според Миков „ обществото и жителите, които не отиват от ден на ден да гласоподават “, са наясно, че „ хора с подобен нрав, с подобен морал, можещи да проведат подобен диалог “, които се заканват да сменят учебни шефове, „ може би на следващия ден ще сменят съдиите, когато овладеят Висшия правосъден съвет “.

„ Управлението е функционалност на политиката. Когато политиката я няма, ръководството се трансформира във функционалност на някакви други ползи “.

„ Защо никой не слага въпроса по какъв начин да спечелим доверие, а постоянно се слага въпросът с кого да се сдружим, с цел да създадем държавно управление? Защо никой не разяснява въпроса за какво толкоз тежко политическите сили са изгубили доверие? “, попита Миков.

„ Когато достоверните хрумвания – леви и десни, отстъпват – години наред бяхме убеждавани какъв брой нездравословни са идеологиите, всичко би трябвало да е прагматично, ето ви прагматизъм – сменяме основния прокурор, променяме закона не когато изтича мандатът, а когато решат политиците. Утре това може да се случи на ръководителя на Върховен касационен съд, на ръководителя на Върховен административен съд. Тук не става въпрос за Гешев, тук става въпрос за един принцип – че мандатът е този, който дава самостоятелност. Когато няма мандат и могат да се приключват предварително мандати, тогава всичко е допустимо “, изрази мнението си политикът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР