Когато поехме управлението, бюджетът се пълнеше с 2 млрд. по-малко.

...
Когато поехме управлението, бюджетът се пълнеше с 2 млрд. по-малко.
Коментари Харесай

Борисов призова бизнеса: Давайте по-високи заплати


Когато поехме ръководството, бюджетът се пълнеше с 2 милиарда по-малко. Контрабандата на цигари беше над 30%. Сега е под 6-7%. Сметнете за какви милиарди приказваме, които са потъвали в сивата стопанска система. Тези пари замърсяваха всички системи в страната. Същото важи за алкохола и горивата. Костваше ми големи старания да реализира това. Мисля, че надделяхме в борбата с контрабандата. Постъпленията в страната са доста повече и за това си разрешаваме разходи.

Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на полемиката "Бизнесът и държавното управление в един тим ", проведен от Българския конгрес на бизнес лидерит. "В момента сме седми по асимилиране на еврофондове в Европейски Съюз, само че това към този момент не е вест. Тази статистика не я даваме ние. Дават я Евростат и другите организации. Най-важното е, че тези вложения отиват при хората, в заводите. Някои други вършиха вложения, които ще се изплатят след 2 000 години. Говоря за "Цанков камък ". Същото важи и за АЕЦ "Белене ". И там потънаха 3 милиарда Сега вършим къщички за оборудването. Обвиваме го с фолио. Сметнете тези пари, плюс парите за електрцентралите. Какво вършим? В идващите години ще би трябвало да дадем още милиарди за "Белене ". Честно ли е това? Някой би трябвало да поеме отговорност. Те всякога вършат едно и също нещо. Инвестират милиарди, след които би трябвало да се дадат още милиарди и не носят отговорност ", сподели Борисов.
"Работим за облекчение на бизнеса. Административната промяна върви. В момента има 6% безработица. Това са все хора, които не желаят да работят. Работим и в образованието. Тази година вкарахме в учебните заведения 10 000 деца повече. Тези деца след години щяха да останат необразовани и необразовани. За каква конкурентноспособност да приказваме? След няколко години тези деца ще легнат на обществените системи. Някои ми приказват какъв брой хубава била социалистическата страна. Оказа се, че и убийствата тогава са били повече. Просто не са ги показвали. Най-важното е да създадем чувство за правдивост у хората. Говорят, че сме зле. Събота и неделя в София не можеш да се разминеш. Кафетата и заведенията за хранене цялостни - то и вие може да давате по-високи заплати де. И това е освен в София. Същото е в Бургас, Пловдив. Северна България ще се вдигне единствено с Автомагистрала "Хемус ". Ще я създадем. Вижте по какъв начин никнат заводите към автомагистралите и пътищата. Това е приеоритет и ще го осъществим, само че приоритет на целите е образованието. Надявам се, че тази инвестиция ще бъде подкрепена и от вас ", безапелационен беше Борисов.
"Постигаме триумфи и на външната сцена. Видяхте, че след 104 години в Албания признаха българското малцинство. Водим добросъседска политика с всички съседи. Виждате, че Турция извършва всички съглашения с нас за мигрантския напън. Помните какви циркове ни разиграваха по тази тематика от опозицията по време на президентските и парламентарните избори. Водим мирна политика. Искаме мир. Като виждам фрагментите по новините, виждам една унищожена Сирия. Аз съм бил там шест месеца преди войната и си беше една междинна страна. Сега ще се нужни милиарди за възобновяване. Отношенията са обтегнати в целия свят. Ако стане нещо, ракетите от Крим са ориентирани към България. Терористични актове стават в цяла Европа. Времената са доста тежки ", разкри министър-председателят.
"Предстои ни председателство на Европейски Съюз. Най-важната тематика е Западните Балкани. Тук би трябвало да се подходи с внимание, такт и помощ. Западните Балкани би трябвало да станат неразривна част от Европейски Съюз. Там има въздействие и ползи на доста други страни. тъкмо поради това ние би трябвало да подсигуряваме стабилността на Балканите ", добави министър председателят./www.novini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР