Когато подадете документи за една преписка и стигнете до районната

...
Когато подадете документи за една преписка и стигнете до районната
Коментари Харесай

Ваклин: 10 минути, след като Иванчева получи парите, преписката ми бе пусната

„ Когато подадете документи за една кореспонденция и стигнете до районната администрация, която има само курирска роля да изпрати писмото до основния проектант, а в това време чакате 7-8 месеца, ви излиза наяве, че не става въпрос за несръчност, а за нещо друго ”. Това съобщи пред камерите на Канал 3 строителният бизнесмен Александър Ваклин по отношение на проблема с упрекнатата в приемане на рушвет някогашна кметица на столичния регион „ Младост ” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова и по-конкретно по тази причина по какъв начин на него му е станало ясно, че от него се желае рушвет.

Именно след тъжба на Ваклин и с негово подпомагане се стигна до арестите на Иванчева и Петрова.

„ Седмици наред се носеха клюки и от други хора за тази процедура ”, добави той.

Относно излезлите СРС-та в медиите той бе безапелационен, че тези, които са с негово присъединяване, са същински.

„ Посредникът, по неговите думи, води няколко седмици договаряния с нея и са стигнали до сделка за 15 евро на кв.м на първата фаза. Три по 75 значи 3 пъти по 75 хиляди евро ”, сподели още Ваклин.

Поясни, че компанията му е желала позволение за 4 градежа на територията на „ Младост ”. Разказа и цялата последователност към срещите му и предаването на подкупа

„ Пред мен Дюлгеров изпрати СМС-и по тази причина до кметицата или зам.-кметицата. След това стигаме до среща в общината. Обясни ми, че тя е изнервена, инструктира ме по какъв начин да се държа. Трябваше и той да пристигна с мен, само че се оказа, че той реши да ме изчака в кафене, където да му дам парите по-късно.

Доста време се надявах, че всичко е от непросветеност, от липса на фрагменти. Надявах се, че нещата ще тръгнат обикновено, само че се оказа, че концепцията е била напълно друга.

„ Отидох на тази среща (на 13 април) със 70 хиляди евро. Тя продължи 4 часа. В момента, в който дойдох пред кабинета на кмета, настана блъсканица. При влизането си чух, че секретарката изясни на кметицата, че това съм аз. Оставиха ме да очаквам към 2 часа. Стана към 19:00 часа и естествено общината към този момент се бе изпразнила. Тогава се появи един човек, който се показа като отговорник по сигурността ”, сподели Ваклин.

Той внесе и изясненост по различен въпрос по отношение на настояването за създаване на детска площадка.

„ Никога от нас не е желано да бъде построена детска площадка – беше поискано да дарим пари за да бъде построена детска площадка. Но това е друга тематика по какъв начин се харчат тези пари за дарения ”, добави предприемачът и се върна на въпроса за срещата.

„ Срещата се проточи непредвидено дълго и Дюлгеров си бе тръгнал. Разбрахме се по-късно той в допълнение да се разбере с кметицата. Той изиска да отида по-късно вечерта при него, само че аз се тормозих дали не става въпрос за машинация. След това той ми се обади в понеделник, изясни ми, че кметицата е доста изнервена и няма да пусне нищо, до момента в който не предам парите. На срещата тя доста необичайно размахваше преписката ми и я въртеше като волан на автомобил. Те желаеха още в понеделник да ги предам, само че тогава нямах опция да събера парите и отложихме за вторник.

Срещата бе уговорена за вторник в заведение на ул. „ Раковски ”. Те желаеха да се предадат парите в Столична община, само че се оказа, че по това време има съвещание на Общинския съвет, на посещаване бе и американска делегация. Казват, че мястото на срещата не е било инцидентно, само че не – инцидентно беше. Тя си избра мястото, на което да бъдат предадени парите. Аз бях с Дюлгеров, когато той се разбра по телефона с нея, той да съобщи парите в друго кафене. Пет минути по-късно той потегли към другото кафене. Аз потеглих след него и даже го наблюдавах, до момента в който той седна на една маса с кмета и зам.-кмета. След това към този момент нямам наблюдения какво се случва. И това, което знам е, че 10 минути, откакто са предадени парите, тя се е обадила на секретарката и да пусне преписката ”.

" Вярвам в институциите, постоянно съм вярвал, разправям се със строителство от 1999 година и постоянно съм се уповавал в тях. Досега не съм давал рушвет. Колкото до това дали са ми желали... В подобен мащаб от 1 милион евро единствено за куриерски услуги... Борбата с това събитие би трябвало да продължи ”, сподели в умозаключение Александър Ваклин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР