Когато пиша това, изглежда много вероятно Джо Байдън да е

...
Когато пиша това, изглежда много вероятно Джо Байдън да е
Коментари Харесай

Превръща ли се Америка в провалена държава? Мич Макконъл може да направи страната неуправляема

Когато пиша това, наподобява доста евентуално Джо Байдън да е спечелил президентските избори. Той явно е получил милиони повече гласове от съперника си. Той може и би трябвало да претендира, че му е даден мощен мандат да ръководи страната.

Но има напълно действителни въпроси дали той в действителност ще може да ръководи. В момента има възможност Сенатът, който изобщо не е внушителен за американския народ, да остане в ръцете на една екстремистка партия, която ще саботира както може Байдън.

Преди да навляза в проблемите, които евентуално ще аргументи това опълчване, дано да поговорим за това какъв брой непредставителен е Сенатът.

Всеки щат, несъмнено, има двама сенатори, което значи, че 579-те хиляди поданици на Уайоминг имат същата тежест като 39-те милиона на Калифорния. Щатите, които са свръхпредставени, нормално са много по-слабо урбанизирани от страната като цяло. А като се има поради възходящото политическо разделяне сред огромните градове и селските региони, това дава на Сената мощен десен уклон.

Анализ на уеб страницата FiveThirtyEight.com откри, че Сенатът на процедура съставлява електорат, който е с съвсем седем пункта по-републикански от междинния гласоподавател. Случаи като Сюзан Колинс, която резервира позицията си в демократически щат, са изключение; десният уклон на Сената е основната причина, заради която Републиканската партия евентуално ще резервира болшинството си макар забележителната победа на демократите при националния избор на президентските избори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР