Когато пазим диета, за нас е важно да го правим

...
Когато пазим диета, за нас е важно да го правим
Коментари Харесай

Видове храни при отслабването

Когато пазим диета, за нас е значимо да го вършим по този начин, че да реализираме мечтаните резултати, като в същото време предпазим здравето си от опасности, като дефицит на хранителни субстанции, анемия, депресивни положения и други
Основните класове хранителни субстанции или по този начин наречените микронутриенти - са 7 на брой. С други думи, това са въглехидрати, фибрите, мазнините, протеините, витамините, минералите и водата.

Въглехидратите
Въглехидратите са съществена съставна част в растителните храни и някои от скотски генезис. Срещат се в плодовете, зеленчуците, семената и ядките, както и в бобовите култури, а също и в млякото и млечните артикули. Днес множеството хора са твърдо уверени, че с цел да отслабнат, би трябвало да откажат приема на въглехидратни храни. Тази илюзия идва най-вече от това, че захарите са въглехидрати. Факт е, че е малко мъчно да направляваме тежестта си, без да ги ограничаваме. Тези субстанции обаче си остават извънредно значими за вярното хранене и действие на организма.

Фибри
Една от първите стъпки, която да предприемем, когато се стараем да отслабнем, е да усъвършенстваме един от най-важните витални процеси в нашия организъм, а точно - метаболизма. Разграждането и оползотворяването на потребните хранителни субстанции, както и сортирането на ненужните съставни елементи от храната за изхвърляне - точно това е основно за уравновесеното и здравословно намаляване. А за това оказва помощ идната хранителна група: фибрите.

Мазнините
Дълго време те бяха възприемани, като зложелател номер едно на фината фигура. В края на краищата се оказа, че това в действителност не е тъкмо по този начин. Днес на високо наличие на мазнини се основават някои от най-модерните трендове в диетичното хранене. Тайната на кето диетата, да вземем за пример, се крие в предизвикването на основен развой в клетъчния метаболизъм, който зависи от прецизен баланс сред одобряваните мазнини, въглехидрати и протеини. Ключово е да се одобряват главно мазнини, на второ място протеини в границите на към 15 % и въглехидрати под 10%.

Белтъчините или така наречен протеини за намаляване
Поради високото си наличие на аминокиселини, са извънредно значим енергиен източник в храната. Когато отслабваме, наложително би трябвало да си осигурим задоволителен банкет на белтъчини, с цел да избегнем здравословни затруднения. Съдържат се в яйцата, млякото, месото, като най-вече са в агнешкото, телешкото и говеждото месо.

Витамини и минерали
В днешно време стана съвременно да се одобряват хранителни добавки, посредством които да си набират витамините и минералите, нужни за поддържане на виталния баланс. Тези субстанции, несъмнено, са незаменими за уравновесените функционалности на тялото. Рядко обаче се замисляме, че при погрешен асортимент и доза те могат и да ни навредят.

Вода и чай
Още от ранното си детство ни учат, че човешкото тяло е построено на към 2/3 от вода. За да поддържа своя баланс, организмът се нуждае от чисто H2O в порядъка на от 2 до 4 литра на ден според от тежестта. Най-лесната и много елементарна диета е да ограничим до абсолютния вероятен най-малко приема на всевъзможни сладки и газирани питиета. Можете вместо това да пробвате да пиете единствено вода през целия ден. Ако желаете въпреки всичко да добавите някакъв усет, а и мъничко витамини, прибавете в чашата си късчета свежи плодове или зеленчуци. Можете да опитате същото и с чай, само че внимавайте да не прекалите с черния, белия или зеления чай, които съдържат много кофеин и други
Не бива обаче да позволяваме да изпадаме в крайности, даже и с нещо толкоз основополагащо, каквото е да вземем за пример водата. Излишните количества от нея могат да доведат до деминерализацията на организма, което не е желателно. Най-бързо несъразмерните количества вода отмиват натриевите запаси на тялото. Лекарите назовават това положение хипонатремия или другояче казано, дефицит на натрий.

Снимки: Pixabay.com
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР