Когато първата пратка медицинска помощ от Китай за борба с

...
Когато първата пратка медицинска помощ от Китай за борба с
Коментари Харесай

Китайската дипломация на маските е хит в Източна Европа

Когато първата пратка здравна помощ от Китай за битка с ковид кацна в Белград, президентът на Сърбия беше там, с цел да целуне китайското знаме.

В Унгария управляващите омаловажиха помощта от Европейския съюз и приветстваха помощта от Пекин. В Чехия президентът съобщи, че единствено Китай е бил отсреща, до момента в който вирусът се е разпространявал.

За разлика от други места, където Китай се мъчи да излъска имиджа си, очернен от първичния му метод за справяне с коронавирусната зараза, Пекин няма никакви проблеми да поддържа мъчно извоюваните си позиции в Източна Европа, където се бори за въздействие с Европейски Съюз, както и с Русия в страни като Сърбия.

Китай беше подложен на критика от мнозина на запад поради несправянето си със здравната рецесия в началните стадии, дължащо се на политически стимулирано разтакаване, до момента в който в това време вирусът се разпространяваше с гневна скорост в една от огромните китайски провинции и нейната столица Ухан.

Сега Пекин се пробва да промени тези усещания посредством " дипломация на маските " - композиция от политика на меката мощ, политически послания и помощ, имащи за цел да го показват като великодушен и потребен съдружник.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР