Когато отстъпваш от принципите си, компромис може да се направи

...
Когато отстъпваш от принципите си, компромис може да се направи
Коментари Харесай

Асен Василев: Някои от министрите в този кабинет на Радев са пионки

Когато отстъпваш от правилата си, компромис може да се направи за дадана позиция, за обещано мнение, само че сега, в който направиш компромис, който нарушава фундаментални правила, това към този момент е примирие, сделка.
Първата стъпка е диалозите да стават обществено, с цел да стартира да се гради доверие сред партиите, да се гради доверие на гражданието към самия развой на взимане на решения от партиите.

 

Това съобщи Асен Василев от „ Продължаваме промяната “ в „ Седмицата “ по Дарик радио.

 

„ Видяхте и през вчерашния ден при избора на господин Рашидов. Излезе господин Цонев и сподели: но ние на Председателския съвет се разбрахме нещо. Хората нямат представител. Ако тези диалози бяха обществени, нямаше потребност някой да ги преразказва в залата. Говоря за това, към което призовахме, всичките полемики да се случват в зала, “ безапелационен бе Василев.

 

„ Ние избрахме една фасада, не избрахме човек, който има опита и е комптетентен да води Народно събрание. Ние избрахме човек, който няма да пречи, само че това не е ролята на Народното събрание. И да сложиш фасада и зад нея да се опитваш да прокарваш политики, това не е обикновено. За страдание виждаме, че и господин Радев е залитнал в тази посока с някои от министрите си в този кабинет, които са там пионки. Този модел на ръководство е извънредно порочен„ разяснява Василев.

 

За срещите, които някогашния президен Росен Плевнелие и Солон Паси водят в Народното събрание в събота, Василев разяснява, че „ решенията за парламентарна група на ГЕРБ, не се вземат в Народното събрание, видяхме една фотография, че се вземат на футболното игрище с телефонно позвъняване. Това е моделът против който се борим “ съобщи Василев.

 

Той изясни, че ръководителят на Народно събрание дефинира дневния ред, разпределя кои законопроекти по кое време ще тръгнат към комисии. „ Най-грубо казано той задава законодателството, което ще бъде гледано. Ясно казахме, че няма да подкрепим ГЕРБ, ние сме съпротива. “
 
На въпрос дали има смисъл в този парламент, Василев отговори, че той е действително отражение на това къде сме ние като общество. „ Ако тези разделения в обществото не се преодолеят, това няма да реши проблемите на България. В този парламент, с тази представителна извадка, е потребно да се случва развой на диалог, с цел да може обществето да реши накъде желае да тръгне. В един миг за къс интервал имахме посока да влезе в Европейски Съюз и НАТО, в този момент няма посока и въртим в кръг, седим и единствено се оглеждаме. Много е значимо да се организира тази полемика в Н
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР