Когато отново станем държавата, гарантираща външните граници на Европейския съюз,

...
Когато отново станем държавата, гарантираща външните граници на Европейския съюз,
Коментари Харесай

Борисов: България незабавно трябва да има редовно правителство

Когато още веднъж станем страната, гарантираща външните граници на Европейския съюз, всичко ще се случи. „ Промяната “ ни отдалечи с хиляди километри от Шенген и от Еврозоната. България неотложно би трябвало да има постоянно държавно управление. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конгрес в София, отдаден на Шенген и еврозоната.
Прочетете още
„ Трябва да подсигуряваме на нашите сътрудници в Австрия нулева миграция “, съобщи Борисов. И припомни, че в Германия и Холандия контролът на границите се връща.

„ Това е поради некадърници, които ръководят външните граници на Европейски Съюз, а те са на доста места “, посочи лидерът на ГЕРБ. 

И напомни за визитата на Дейвид Камерън на българо-турската граница: „ Ние бяхме за образец!  Благодарни сме на европейското ни семейство, което даде 300 млн. лв. да си дооборудваме границата. Затова се одобри моята теория, изнесените центрове за миграция да са в Турция, в Африка – да не са на територията на Европейски Съюз. Затова пазех дружбата с Турция, поради Европейски Съюз. Сега Балканският път работи. Всеки ден или през ден, нормално при произшествия – по 9, по 10, по 20 незаконни мигранти “, сподели още Борисов.

„ Не ви приказвам в бъдеще време, приказвам през днешния ден какво би трябвало да се направи и знам по какъв начин да го направя “, обърна се Борисов към участниците във форума, проведен от Българска стопанска камара - съюз на българския бизнес (БСК), взаимно с Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК).

Според водача на ГЕРБ, загубите са натурален факт от това, което се прави в България последните няколко години. „ Искам още веднъж да станем страната, гарантираща външната граница и всичко ще се случи “, сподели той. Според него няма ли устойчиво държавно управление и ясна политическа отговорност, ще се търсят други отговорни.

„ Ако ГЕРБ ръководи няма да сменя шефа на „ Гранична полиция ", само че ще го поддържа с политическа воля “, даде поръчка Борисов.

„ Що се касае до еврозоната – там същата работа – всички критерии от България са покрити “, съобщи Борисов и прикани хърватският министър-председател Андрей Пленкович да си ревизира записките.

„ В европейското семейство обичат България ", добави Борисов в умозаключение и продължи: „ само че България би трябвало да бъде дисциплинирана и да извършва уговорките си ". 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР