Когато от името на ПГ на БСП за България алармирахме,

...
Когато от името на ПГ на БСП за България алармирахме,
Коментари Харесай

Kрум Зарков: 51% от българите смятат, че корупцията у нас се е увеличила

Когато от името на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " алармирахме, че идват недобри сигнали от Европейския съюз във връзка с това по какъв начин нашите европейски сътрудници и европейски институции гледат на случвалото се в България в региона на правосъдната промяна, ни упрекнаха в разпространяване на подправени вести.

Но в последния си мониторингов отчет Европейска комисия оповестява свое мнение, съгласно което осъщественият от България прогрес е задоволителен за осъществяване на поетите задължения на страната, само че за окончателното решение ще бъдат взети поради мненията на Съвета на Европейски Съюз и на Европейския парламент. До момента, публично решение за привършване на Механизма за съдействие и инспекция не е взимано. Това сподели от парламентарната естрада Крум Зарков, зам.-председател на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, в собствен въпрос към министър Екатерина Захариева.

„ Вместо това, в рекомендация по различен механизъм, Съветът на Европейски Съюз смята за нужно да напомни съществуването на специфичния мониторингов механизъм и да съобщи, изтъквам – „ Продължават да са налице редица провокации, по-специално гарантирането на ефикасни наказателни следствия, уравновесяването на натовареността сред съдилищата и рационализирането на локалните прокуратури. " И още повече- Комисията продължава да следи правосъдната промяна и битката с корупцията в България “, акцентира Зарков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР