Когато Остин Ръсел е едва 17-годишен основава компанията си за

...
Когато Остин Ръсел е едва 17-годишен основава компанията си за
Коментари Харесай

Най-младият милиардер в света започнал бизнеса в гаража на родителите си едва на 17 години, а сега е конкурент на Tesla

Когато Остин Ръсел е едвам 17-годишен основава компанията си за произвеждане на лазерни датчици Luminar Technologies. Продуктите са предопределени да се употребяват в самоуправляващите се коли.

Сега Ръсел е на 28 години и е най-младият милиардер в света, който самичък е спечелил благосъстоянието си, съгласно Forbes, а неговата компания Luminar се конкурира с огромни играчи като Tesla и Waymo на Alphabet.

Ръсел има благосъстояние на стойност 1,6 милиарда $, а неговата софтуерна компания, която стана обществена през 2020 година, сега има пазарна капитализация от 2,59 милиарда $. Luminar регистрира 40,7 милиона $ доходи през 2022 година и има партньорства с компании като Mercedes-Benz и Volvo.

Компанията не започва на процедура, до момента в който Ръсел не напусна Станфордския университет през 2012 година, когато е на 18 години. Той кандидатства и печели стипендия Thiel Fellowship, която заплаща на студентите 100 000 $, с цел да се съсредоточат върху своите започващи компании.
 Да станеш милиардер за един ден: Том Форд, който гради бизнеса си 17 години и го продаде за $2,8 милиарда
Да станеш милиардер за един ден: Том Форд, който гради бизнеса си 17 години и го продаде за $2,8 милиарда

Според калкулации на Forbes 61-годишният Форд ще получи към 1,1 милиарда $

" Когато бях в ранни тийнейджърски години, преустроих гаража на родителите си в лаборатория за оптика и електроника... Видях благоприятни условия да сътворявам нови типове оптични системи ", споделя той пред CNBC Make it.

Дори и без стипендията, Ръсел е уверен, че отново би напуснал следването, с цел да сътвори Luminar: " Това по този начин или другояче щеше да се случи. "

Как работят лазерни датчици на Luminar за самоуправляващи се коли

Luminar употребява начини, които генерират 3-D карта на заобикалящата среда, когато сме в кола. След като колата може да " открие " близки обекти, тя на доктрина може да избегне удар с предметите.

Технологията има за цел да помогне на колите автоматизирано да стопират при непредвидени обстановки, като излизане на пешеходци на улицата или безвредно да заобикалят други транспортни средства, които се движат по техните ленти, само че не и да заменят напълно водачите.

Tesla на Илон Мъск също се стреми да разпространява самоуправляващите се коли, само че методът на Мъск към технологията е изцяло друг. За разлика от други компании, които се стремят да създадат самостоятелното шофиране безвредно, само Tesla употребява технология " единствено зрение ", съгласно специалист по изкуствен интелект на име Марио Хергер.

Това значи " потребление единствено на камери ", които са осем, споделя Хергер: те картографират околната среда на автомобила " до 250 метра обсег ".

" Автопилотът " на Tesla е " взел участие " в 736 произшествия в Съединени американски щати, минимум 17 съдбовни случая и пет съществени пострадвания от 2019 година насам.
 Френски милиардер и създател на известна марка виновност получи данъчна
Френски милиардер и създател на известна марка виновност получи данъчна " сметка " за $416 милиона

Според съда той съзнателно е крил самоличността си в продължение на десетилетия

Ръсел счита, че може да се оправи по-добре с това. Камерите могат да бъдат потребни " за избрани случаи на приложимост ", само че Luminar желае да направи " голяма стъпка напред ". " Това е същинско 3D усещане, за разлика от 2D усещане, където се пробвате да отгатнете къде са нещата ", споделя той.

Сензорите на Luminar сега костват сред 500 и 1000 $ за брой, прибавя Ръсел. Той счита, че всеобщото произвеждане може да понижи тези цени 100 $ за датчик.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР