Когато определите цветът на устните ви, може да си дадете

...
Когато определите цветът на устните ви, може да си дадете
Коментари Харесай

Цветът на устните говори за здравословното състояние

Когато определите цветът на устните ви, може да си дадете визия за това, което се случва вътре в тялото. Твърди се, че очите са прозорци към душата, само че устните са врата към здравето.

Бледите или леко пепелявосиви устни може да свидетелстват за анемия, т.е липса на задоволително кръвни кафези или хемоглобин. В подобен случай е целесъобразно да се одобряват храни, богати на желязо като броколи, червени меса или спанак.

Този цвят на устните може да бъде симптом също за проблеми с храносмилателната система. Чести признаци са студени крака даже когато не е зима. Добре е да приемате повече манго, череши, тиква, ананас, миди и нектарини.

Наситените червени устни могат да бъдат съпроводени от неприятен мирис и възприятие за апетит. Това може да се алармира за проблеми с черния дроб и далака. Трябва да се пие повече чай от хризантема и да се употребяват зеленчуци като горчив пъпеш и целина. Ако алените устни са зачервени или набъбнали, това може да е симптом за алергия.

Тъмночервените до тъмносините устни пък може да значат, че е нужна детоксикация на тялото. Този цвят е допустимо да бъде сигнал за претрупана храносмилателна система, която е подложена на стрес поради отрови. Поддържането на диета с алкални храни може да помогне следователно.

Лилавеещите устни са много публикувани през зимата, само че в случай че имате такива през цялата година, може да имате проблем със сърцето, белите дробове и дихателната система. В подобен случай е добре да извършите консултация със експерт.

Тъмночервена или лилава линия към устните е знак за деятелен дисбаланс. Тялото се нуждае от повече отмора, релаксация, ограничение на напрежението и консумация на неутрални храни като да вземем за пример ориз, картофи, бадеми, моркови, риба и кайсии.

Все отново, в случай че забележите каквато и да е смяна в цвета на устните, е най-добре да посетите доктор, с цел да се вземат нужните ограничения.

Puls.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР