Когато обсъждахме колко и от кои ваксини да се вземат,

...
Когато обсъждахме колко и от кои ваксини да се вземат,
Коментари Харесай

Борисов: Първи в изпитанията бяха Астра Зенека, затова поръчахме от тях

Когато обсъждахме какъв брой и от кои ваксини да се вземат, първи в изпитванията бяха " Астра Зенека ". Ние по тази причина незабавно поръчахме от тях. След това излязоха " Модерна ", " Пфайзер " и " Джонсън и Джонсън ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който тази заран е на посещаване в Кюстендилско.

Имаме уверения, че до сряда ще минат всички проби. Дотогава не плащаме. Не че ние не сме задоволително близки и с Китай, и с Русия, само че в Европейски Съюз могат да се слагат единствено ваксини, утвърдени от Европейската организация по медикаментите, сподели Борисов.

България постоянно е водила доста мирна политика, само че на територията на Европейски Съюз могат да се слагат ваксини, утвърдени единствено от Европейската организация по медикаментите. Затова в Чехия Народното събрание не позволи, в Словакия министърът на опазването на здравето си подаде оставката поради съветската и китайската ваксина. Ние постоянно сме били дисциплинирани членове на Европейски Съюз и съблюдаваме разпоредбите, уточни още Борисов. Ако в този момент съветската ваксина, за която са подадени документите, бъде утвърдена, и я разрешат, ние ще вземем и от нея, който желае да си я сложи, сподели още Борисов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР