Когато обмисляте пътуване до Япония, може да си представите как

...
Когато обмисляте пътуване до Япония, може да си представите как
Коментари Харесай

Ужасяващ ритуал видя монасите да се превръщат в мумии - докато бяха все още живи

Когато обмисляте пътешестване до Япония, може да си визиите по какъв начин се наслаждавате на рамен, ликуващо пеете караоке, наслаждавате се на панорама към планината Фуджи или предприемате пътешестване до Кафе Hello Kitty. Но това, което няма да бъде в листата ви, е да посетите мумифицираните тела на sokushinbutsu.

Това е една от най-странните туристически атракции в света и сигурно е нещо, за което да си пишете. В храмовете на Северна Япония ще намерите 16 мумифицирани монаси „ сокушинбуцу “, които да посетите.

Монасите са били почитатели на шугендо, което е антична форма на будизма, и са умрели в „ крайния акт на себеотричане “. Фокусът и отдадеността на тези монаси са несравними.

Според Atlas Obscura: „ В продължение на три години свещениците се хранеха на специфична диета, състояща се единствено от ядки и семена, като в същото време участваха в режим на строга физическа интензивност, която ги лишаваше от телесните мазнини. по-късно ядеше единствено кора и корени за още три години и з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР