Когато някой се озове в уебсайта ви, невинаги иска да

...
Когато някой се озове в уебсайта ви, невинаги иска да
Коментари Харесай

Нищо не е загубено

Когато някой се озове в уеб страницата ви, не всеки път желае да го преглежда от началото до края. Повечето хора ревизират горната част, която би трябвало непосредствено да дава отговор на потребностите им. Много консуматори сканират началната страница, с цел да дефинират дали си заслужава четенето, или пък непосредствено се насочват към търсенето на съответна информация. Как да ги задържим по-дълго?

Графики и диаграми

Създайте линейна графика или кръгова диаграма, с която да отбележите най-важните статистики, свързани с вас. Използвайте и цветове, които ще ги накарат да изпъкнат и се уверете, че вие сте първоизточникът, тъй че да цитират вас, когато посетителите възнамеряват да ги споделят отвън уеб страницата ви.

Таблиците също оказват помощ на хората да схванат комплицирана информация единствено с един взор. Те обаче би трябвало да са адаптивни към всички мобилни и компютърни устройства.

Съвместимост

Ако постоянно проверявате Гугъл Analytics или различен сходен програмен продукт, който ви дава информация, евентуално сте забелязали, че от ден на ден хора посещават уеб страницата ви от мобилни устройства. Затова е и толкоз значимо той да бъде съчетаем със смарт телефони, таблети и компютри.

Въпреки този тренд, доста компании към момента не са оптимизирали своите уебстраници – нещо, което незабавно би изгонило потребителя.

Секции

Без подобаващото подбиране информацията може да се загуби в архива на уеб страницата и да не е допустимо да завоюва вниманието на потребителите, просто тъй като не може да бъде забелязана.

Разделете по подобаващ метод наличието си в навигацията на уеб страницата, тъй че нищо да не остане прикрито.

Поставете се на тяхно място

Опитайте да си визиите уеб страницата ви от гледната точка на потребителя. Какво е най-вероятно да потърси, когато попадне в него? Кое най-силно би привлякло вниманието му? Дали чете, или избира видео наличие? Инвестирайте нужното време да проучите и да употребявате тази информацията за посетителите ви във ваша изгода.

По материал на Entrepreneur.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР