„Когато някой има информация за престъпления, той е длъжен да

...
„Когато някой има информация за престъпления, той е длъжен да
Коментари Харесай

Карадайъ от Брюксел: Кирил Петков да каже кой е в основата на корупцията

„ Когато някой има информация за закононарушения, той е задължен да сезира съответните способени органи, в това число жителят Кирил Петков, без значение каква позиция заема през днешния ден “ – по този начин водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разяснява пред публицисти в Брюксел думите на премиера, че „ хората, които са в основата на корупцията в България, са несъмнено 20 индивида “.

„ Нарушителят на конституцията “ упреква съответни хора в корупция и, в случай че основният прокурор не се е самосезирал, очевидно ще има потребност някой да го сезира, съобщи Карадайъ, представен от Българска телеграфна агенция.

Той през вчерашния ден показа на зам.-председателя на Европейска комисия Вера Юрова предложенията на придвижването за конституционни промени. От думите му през днешния ден стана ясно, че на срещите си в Брюксел е получил поддръжка и за визията си за правосъдна промяна.

Дайте да създадем една промяна на правосъдната система и да не се постанова всяка година да променяме системата напълно, прикани той. По неговите думи задачата на закриването на профилираните съдилища и прокуратури е само политическа. Карадайъ изрази подозрение, че тези планове може да са свързани и с частен интерес, и настоя за разбор на активността на профилираните структури.

Той сложи въпроса къде остава българската правосъдна система, когато се следват постановени ограничавания от непознати страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР