Когато нивата на доходите са ниски и имаме тежки изкривявания

...
Когато нивата на доходите са ниски и имаме тежки изкривявания
Коментари Харесай

Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“: Цената на хляба скочи с над 20% за дни

Когато равнищата на приходите са ниски и имаме тежки изкривявания на пазара, животът става неосъществим, сподели в ефира на Нова телевизия икономистът от КНСБ Ваня Григорова.

Тя даде образец с цената на хляба, който за няколко дни е поскъпнал с сред 20 и 40 стотинки, което е нарастване с над 20%.

„За да е такава цената, прекупвачите по веригата са много“, добави тя. Относно ограниченията, които държавното управление готви, Григорова сподели, че всяка една мярка, която цели понижаване на товара на семействата, е потребна.

„ Притеснителното е, че към този момент беше казано, че цените няма да се върнат на равнищата от 2019 година, а в противен случай, обстановката ще става все по-тежка. Трябва премисляне на цялостната политика. Откъде ще се вземе този 1 милиарда лв.? Докога ще може бюджетът да прави такива отстъпки? Джобът на страната е разкъсан “, сподели експертката.

Григорова съобщи, че към момента няма заплаха да стигнем досега, когато няма да има пари за пенсии, за майчински, само че вървим натам.

„ Докато пенсиите и минималната работна заплата могат да се трансформират с решение на държавното управление, какво вършим с приходите на хората, които не са на минимална работна заплата? “, попита тя.

Според нея политиката на държавното управление няма да ни направи по-богати и няма да живеем по-добре./Novini.bg
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР