Когато ни подиграваха, че от джипката сме давали пари, ние

...
Когато ни подиграваха, че от джипката сме давали пари, ние
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Д-р Дариткова е единствената, която ми е отказала

" Когато ни подиграваха, че от джипката сме давали пари, ние ги давахме за пътища, учебни заведения, детски градини и вие ги ползвате. Къде са в този момент парите? ". Това попита някогашният министър председател Бойко Борисов на предизборна среща в Смолян.

" Нека поканим доктор Дариткова първо. Това е единственият човек, който съм канил за минитър и ми е отказал. Искаше да си пристигна в Смолян и да си работи. Дълъг е описът с правене на министри. Само поради това заслужаваш почитание. Крайно време е ГЕРБ да го ръководят дами ". 

Той описа по какъв начин по пътя за Смолян си е спомнил за работата, която е била свършена в района по времето на неговото ръководство.

" Спомням си още от 2010 година Почнахме от Пловдив - Асеновград - Пампорово - Смолян - нов път. 78 млн. бях ги оставил за третата лента. Заминаха. Смолян - Девин, Смолян - Доспат, Девин - Кричим - помните какви бяха ями, какво знамение. Покрай Кормисош пробихме за Баните, трябваше да е подготвен към този момент, с цел да не обикалят хората 70-80 км. за Доспат и Кръстова гора нагоре. Сигурно би трябвало да минем нататък към Златоград, Ксантия. Рудозем - Ксантия е готово и направено, само че неработещо. Даже компютри им сложихме, езеро им направих, с цел да може водоснабдяването да не им се наруши, а да има вода за границата ", изясни Борисов и добави, че последното Постановление на Министерски съвет за Смолян е било 25 млн, а за последните 4 години - 135 милиона за района.

Той изреди и направеното в Доспат - зали и детски градини, а в Девин е докарана минерална вода.

" Айде моите съперници ей по този начин да застанат и да ги изпитате " Какво направи бе, сине майчин? ", прикани Борисов. Той се похвали, че за всичко, направено в Смолянско, той персонално е идвал по няколко пъти и го е проверявал - пътища, учебни заведения, детски градини, читалища, спортни зали, както и че ГЕРБ са вложили половин милиард лв. в района.

По негови думи партията е постигнала това без да тегли нов дълг всяка седмица, а бюджетът е бил държан на остатък.

" От едната страна - война. Напрежение има доста по света, падат банки, единствено че Щатите имат държавен запас, печатат долари и споделят " Ние ще подкрепим всички ". Ама в България, като падне банка, знаете какво става ", изясни водачът на ГЕРБ.

" Асен Василев споделя, че сте забогатели и към този момент сте по-добре. Но до момента не съм видял някой да го каже. Те, тяхната клика са по-добре сигурно. Гледам ги от заран до вечер единствено се снимат по какъв начин търчат из парковете, все едно на втори ще имаме маратон, републиканско по лека атлетика. В този миг стартирам да скърбя за Цветанов, тъй като той в това отношение щеше да е доста мощен кадър ", пошегува се Борисов с съперниците си. Той напомни, че Кирил Петков и Асен Василев са били и служебни министри преди " Продължаваме промяната " да сформира държавно управление.

" Асен Василев три пъти прави бюджет и все е пай ", укори го той.

" Нашата най-важна задача е да дадем на нашите съграждани е да им дадем вяра - за благополучие и разцвет ", сподели кметът на Смолян Николай Мелемов.

" Всичко това, което се случи през тези 12 години е с помощта на усилена работа. Тук е моментът да изкажа благодарността на всички родопчани към господин Борисов, тъй като постоянно е бил покрай нас и ни е подкрепял ", сподели още Мелемов и изрази убеденост, че " бедствието " от последните две години няма да се повтаря. Добави че достиженията на ГЕРБ са забележими и в интерес на хората. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР