Когато New York Community Bank отново разпали опасенията за регионалните

...
Когато New York Community Bank отново разпали опасенията за регионалните
Коментари Харесай

Как Стивън Мнучин успя да сключи сделка за 1 милиард долара, за да стабилизира една люлееща се американска банка

Когато New York Community Bank още веднъж разпали опасенията за районните банки в Съединени американски щати, като разкри огромни загуби от заеми за търговски недвижими парцели в края на януари, Стивън Мнучин видя неговият късмет да се върне в играта.

Бившият министър на финансите на Съединени американски щати на Доналд Тръмп направи цяло положение, като възвърне банкрутиралия американски ипотечен заемодател след финансовата рецесия от 2008 година Този път, когато акциите на NYCB се сринаха с 38 % за един ден, Мнучин се обади на Jefferies, основните съветници на междинния кредитор, с цел да ги уведоми, че неговата частна капиталова компания би била заинтригувана да хвърли избавителен пояс на банката.

Малко повече от месец по-късно NYCB се обърна към 61-годишния Мнучин, с цел да закрепи финансовата инжекция от 1 милиард $, която разгласи в сряда.

NYCB се надява, че нарастването на капитала ще стабилизира банката, откакто смени трима основни изпълнителни шефове за шест седмици, защото цената на акциите й се ср...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР