Когато нещо ни заплашва, ние го унищожаваме, но ще пострада

...
Когато нещо ни заплашва, ние го унищожаваме, но ще пострада
Коментари Харесай

Руски военен политолог: Когато нещо ни заплашва, ние го унищожаваме, но ще пострада и България

Когато нещо ни заплашва, ние го унищожаваме, само че ще пострада и България, твърди съветски боен политолог.

Евентуална военна борба сред Русия и НАТО може да се окаже по-лоша от Карибската рецесия, тъй като тогава само Куба беше застрашена, а тук - страните от Европа, убеден е боен политолог, доцент от катедра по политически въпроси, просвета и социология Александър Перенджиев. Пред " Лента.ру " той изяснява, че евентуално под офанзива могат да бъдат европейски страни, откъдето могат да бъдат следени ракетите на НАТО.

Ако инфраструктурата на НАТО продължи напред и се появи и в Украйна, времето за полет на ракетите ще бъде понижено до 7-10 минути, а с разполагането на хиперзвуково оръжие - до пет. Такива последици бяха посочени от съветския президент Владимир Путин, съобщи нюз.бг. 

" Мисля, че в случай че нещо в действителност стартира да се случва, то ще бъде по-лошо от кубинската ракетна рецесия. Защото това беше единствено Куба, а тук е цяла Европа. Проблемът е, че ще пострада освен територията на Украйна, само че и съседните страни от Източна Европа, откъдето ще бъдат следени ракетите - не на вятъра американският президент Джо Байдън приказва за желанието си да укрепи България и Румъния ", споделя военният политолог.

Според Перенджиев Русия не желае да влиза в тази борба, изключително като се има поради, че в този случай ще пострада освен Украйна, само че и редица европейски страни. Въпреки това, когато става въпрос за отбрана на жителите, остава дребен избор.

Той означи, че Русия и НАТО в този момент са изправени пред много елементарен избор: или да се съгласят, или Русия ще би трябвало да се пази. Друг вид няма.

" Когато врагът ни заплашва, ние го унищожаваме. Ясно е, че това ще донесе единствено нова борба, само че ударът по нас не е ли борба? Безопасността на нашите жители постоянно е преди всичко ", подчертава Перенджиев.

На 17 декември руското външно министерство разгласява проектоспоразуменията на Русия с НАТО и САЩ за гаранции за сигурност.

Според документа САЩ не би трябвало да основават военни бази на териториите на страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики, които не са членки на НАТО.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР