Когато не се изпълняват разпореждания на служителите на реда и

...
Когато не се изпълняват разпореждания на служителите на реда и
Коментари Харесай

Действията на полицията - брутални, но законни

Когато не се извършват разпоредби на чиновниците на реда и има заплашен живот, те имат право да работят. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR Валентин Попов от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Той акцентира, че макар че униформените са били наречени пазачи на кого ли не, те са били там да пазят и протестиращите.

По негови думи дейностите на полицията могат да бъдат и съвсем брутални, само че още веднъж законни. В случая чиновниците на реда са работили професионално и твърдо.

Според Попов на е имало съзнателно проведена експанзия и с дейностите на провокаторите се измества фокуса на митинга.

Ако дейностите на сътрудниците са законни, те са верни , безапелационен бе и Вергил Христов от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Той изясни, че всичко е съгласно експанзията, която се употребява против служителите на реда. " На фрагментите ясно се вижда, че не тръгваме първо ние, до момента в който против нас не се види, че има очевидна експанзия. Докато няма дейности, които са в границите на физическото пострадване. Не е методът и това не е обикновено, да се изнасят ранени сътрудници от тълпата ", разяснява Христов.

Той съобщи, че е имало очевидна експанзия на митингите, ориентирана най-вече към полицията.

По негови думи няма по какъв начин да е инцидентно хвърлянето на бомбички, това е било квалифицирано. Той акцентира, че лютият спрей, употребен от полицията, е тестван лабораторно. Неговата реакция е да рефлектира върху очите и изважда човек за 5-10 мин от строй, само че не е рисков.

Христов уточни, че на митинга е имало случаи, когато стачкуващ е пръскал със спрей под визьора служител на реда в лицето . Ежедневно чиновниците на реда се сблъсквали със обстановки, в които би трябвало да се вземат верни и бързи решения.
 126 арестувани при размириците на митинга нощес
126 арестувани при размириците на митинга нощес

Ранени са 80 полицейски служители
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР