Когато научих, че осиновеният ми син се нуждае от спешна

...
Когато научих, че осиновеният ми син се нуждае от спешна
Коментари Харесай

Похарчих всяко спестено пени за моята операция за осиновения си син и по-късно научих, че той има огромно наследство

Когато научих, че осиновеният ми наследник се нуждае от незабавна интервенция, похарчих всяка стотинка, която бях икономисала за моята сериозна интервенция, с цел да спася живота му. Един ден той ми сподели, че е милионер, и разкри разтърсваща истина.

Когато брачният партньор ми Роджър ме заведе в сиропиталището преди 15 години, той ме погледна в очите и сподели:

— Обри, виждаш ли това малко момче там? Какво мислиш?

Той уточни срамежливо малко момче, което тичаше по поляната. Името му беше Тайлър и в този миг видях болката в очите му, които копнееха за обич. Роджър и аз знаехме, че той е този, който ще озари живота ни като наш осиновен син…

 Pexels

Съпругът ми и аз не бяхме богати, само че бяхме доста щастливи, макар че имахме малко. Знаехме, че към момента можем да осигурим добър живот на Тайлър. Обещахме се да вложим нашите общи старания и обич, с цел да отгледаме момчето, което осиновихме законно след шестмесечно очакване.

Тогава Тайлър беше на 3 години и животът ни стана по-добър и по-красив след идването му. Най-накрая станахме родители на прелестно малко момче. Изживяхме най-хубавите дни от живота си дружно и предположихме, че тази наслада ще продължи постоянно. За страдание не стана.

5 години по-късно, единствено дни откакто отпразнувахме 8-мия рожден ден на Тайлър, бях диагностицирана със комплициран здравословен проблем. Лекарите ни споделиха, че въпреки всичко имам късмет да пребивавам 11-12 години, без да се подлагам на интервенция, само че не повече от това.

Бяхме смазани, само че си обещахме, че няма да споделяме на Тайлър, до момента в който не пристигна подобаващият миг.

 Pexels

Можех да видя по какъв начин светът ми се разпада тъкмо пред личните ми очи. Но популярност Богу, че имах Тайлър до мен. Той се трансформира в моя опора, от която в действителност имах потребност, с цел да преодолея тъмната си орис.

Роджър работеше на две места, от време на време даже изключително, с цел да спести пари за моята интервенция. Предложих да оказа помощ и започнах работа като миячка на съдове в ресторант, до момента в който Тайлър ходеше на учебно заведение. Той нямаше визия за положението ми, само че един ден разбра. Беше смутен и ми сподели, че не може да си показа живота без мен.

— Няма да разреша нищо да ти се случи, мамо. Ще се апелирам за теб всеки ден. Ще ти оказа помощ с интервенцията, когато стана огромно момче. Обещавам! — сподели ми той.

Думите му ме утешиха и животът ни продължи. Но не бях изцяло щастлива и спокойна, тъй като се опасявах да оставя сина си.

Всеки ден, всяка минала минута ми се струваше толкоз скъпа. Страхувах се, че няма да имам различен късмет да видя изгрева. И този боязън ни накара Роджър и мен да работим още по-усърдно, с цел да спестим пари за интервенцията.

Всичко вървеше по проект, единствено с цел да ни докара до сърцераздирателна задънена улица – Роджър претърпя пътен случай и умря на място.

Тайлър и аз останахме сираци, без индивида, който беше нашият свят. Тогава Тайлър беше на 12. Когато го заведох у дома от гробището след погребението, той ми сподели, че се усеща разтревожен и не желае да върви на учебно заведение.

Мислех, че му е мъчно да преживее гибелта на татко си. Но разбрах, че съм бъркала, когато един ден моите съседи откриха Тайлър да лежи в безсъзнание на моравата ни.

 Pexels

Спешно закарах сина си в болничното заведение и лекарите ми споделиха, че би трябвало да се подложи на скъпа сърдечна интервенция.

— Какво се случва с нас? Нима ни е писано единствено да плачем и да се губим един различен? — изплаках.

— Г-жо Хюз, времето ни изтича. Момчето се нуждае от интервенция до две седмици. Моля, осигурете парите.

Думите на доктора наляха сол в раната ми. Можех да си разреша интервенцията на сина ми, тъй като си спомних парите, които бяхме икономисали с починалия ми брачен партньор за моята интервенция.

Изтеглих всичко до последната стотинка, макар че знаех, че положението ми се утежнява. Не ми оставаше доста време. Знаех, че скоро ще умрам, само че животът на сина ми беше по-голям за мен от моя. Поех риска за него и се втурнах назад в болничното заведение с парите.

Знаех, че Тайлър ще се разстрои от това, само че животът на сина ми беше най-съществен за мен. Той е моят свят и животът ми щеше стане ненужен, в случай че нещо му се случи.

Операцията беше сполучлива и Тайлър се възстановяваше постепенно. Той беше изписан 6 седмици по-късно и беше благополучен да се върне вкъщи. Можех да видя искрата в очите му. След това се тревожеше единствено за мен. Но аз го уверих, че всичко ще бъде наред.

Минаха 6 години и аз гледах по какъв начин обичаният ми наследник пораства в виновен млад мъж.

Междувременно трябваше да уравновесявам сред две работни места и да работя изключително след всяка промяна. Все още не можех да събера пари за интервенцията си и макар че бях дейна, усещах по какъв начин душата ми постепенно се разпада от изтощеното ми тяло.

Исках да пребивавам за сина си и бях подготвена да се боря по най-хубавия метод със ориста си. Мислех, че битките ми в никакъв случай няма да свършат. Но седмица след 18-ия му рожден ден Тайлър пристигна при мен с шокиращо разобличаване за баба си.

— Баба ти?! — възкликнах аз.

— Да, мамо, баба ми! — сподели Тайлър, преди да разкрие нещо, което щеше да раздруса сърцето ми и да ме накара да рева на раменете му.

 Pexels

— Мамо, думите не са задоволителни, с цел да ти благодаря за всичките жертви, които направи при развъждането ми. — стартира той…

Продължих да чувам, до момента в който сърцето ми стартира да бие бързо.

— Ти направи всичко, с цел да ми дадеш по-добър живот. Не знам къде щях да бъда, в случай че не ме беше намерила. Мамо, апелирам те, подготви се. Отиваме в болничното заведение за твоята интервенция!

Бях озадачена от думите на Тайлър. Просто изкрещях:

— Какво?!

— Да, мамо! Имам всички пари, от които се нуждаеш за интервенцията ти. Да вървим!

Оказа се, че няколко дни по-рано, откакто е навършил 18 години, с Тайлър се е свързал скрито юристът на баба му. Той не е знаел за нея до тогава.

— Той ми описа за моята рождена майка. Изглежда, че е била проблематична тийнейджърка, която е била изгонена от богатите си родители, когато е заченала на 17 години.

Тогава Тайлър ми сподели, че родителите му са го оставили на прага на сиропиталището и изчезнали. Баба му схванала за него и месеци преди да почине, тя оставила наследство, оставяйки имуществото си за милиони на единствения си внук Тайлър.

Бях сюрпризирана, че Тайлър се върна при мен с необикновено предложение да ми помогне с интервенцията. Беше станал милионер за една нощ. Можеше да ме напусне безмълвно, в случай че искаше, и аз нямаше да схвана.

— Сине, за какво искаш да ми окажеш помощ? Можеше елементарно да скриеш истината от мен и да си тръгнеш. Но не го направи. Защо? — попитах го.

Отговорът на Тайлър развълнува сърцето ми и не можах да спра да рева, откакто ми сподели нещо друго.

 Pexels

— Мамо, баба ми беше декларирала в наследството, че ще получа наследството едвам откакто навърша 18. Оказа се, че е сляпа и прекомерно остаряла, с цел да ме одобри. Ето копието от нейното наследство и моето име в него. Това е моето завещание, и мога да го разходвам както желая. Искам да спася живота ти и да те направя щастлива, мамо. Ти си моето най-голямо благосъстояние и не мога да си разреша да те изгубя.

Адвокатът на бабата на Тайлър е водел протокол за неговото осиновяване. Той беше изчакал Тайлър да навърши 18 години и скрито се беше свързал с него за откриване на наследството. Адвокатът считал, че ще притисна Тайлър за парите му. Не бих го направила, само че разбирам гледната му точка.

Тайлър заплати интервенцията ми и аз се възвърнах. Имаше миг, когато се съмнявах дали ще видя идващия ден още веднъж. Но синът ми Тайлър ми даде нов живот и ново начало.

— Това е нищо спрямо любовта ти към мен, мамо. — постоянно ми споделяше той.

Няколко месеца след възобновяване ми той ми завърза очите и ме заведе някъде. Когато ми отвори очите, избухнах в сълзи. Бяхме пред красива къща на плажа. Винаги съм мечтала да пребивавам покрай морето.

Останах без думи, когато Тайлър ме вкара в къщата.

— Сине, не харчи парите си за мен. Не желая никакви скъпи дарове или парите ти. Само любовта ти. Желая единствено твоето здраве и благополучие, не парите ти. — споделих му.

Но Тайлър беше пъклен решен да ме почете…

— Виждаш ли залеза, мамо? — Той ме прегърна и ми сподели красивия пейзаж от нашия балкон. — Любовта ми към теб е като тези лъчи. Ще направя всичко належащо, с цел да осветя живота ти, до момента в който сърцето ми бие!

Сълзите на наслада избягаха от очите ми като сина ми и гледах по какъв начин слънцето изчезва зад океана.

 Pexels
Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР