Когато настъпи нощта, тези украински войници започват с военните операции.

...
Когато настъпи нощта, тези украински войници започват с военните операции.
Коментари Харесай

Призраците на Бахмут - украинските снайперисти, които плашат и унищожават врага от сенките

Когато настъпи нощта, тези украински бойци стартират с военните интервенции. Те дебнат от сенките и стрелят по врага в опит да извоюват назад окупирания от Русия град Бахмут в източната част на страната. Всяка зора ги доближава до успеха.

Наричат ги " призраците на Бахмут " освен тъй като правят нощни нападения в покрайнината на града, само че и тъй като екипът от елитни снайперисти е прочут с това, че знае по какъв начин да уплаши съперника си. За тях споделя английската социална медия BBC, която се среща с тях на фронта.

Групата се състои от към 20 бойци и работи в покрайнините на Бахмут през последните шест месеца, като постоянно военните им цели са с висока стойност. Командирът на снайперисткия екип - " Призрак ", води журналиста на BBC до тяхната база в покрайнините на града - за която той споделя, че се намира на " ръба на съществуването ".

Базата им към този момент е в обсега на съветската артилерия. " Призрак " не трепва при удара на падащ наоколо снаряд.

" Хората постоянно се тормозят от артилерията. От нея можеш да се скриеш, само че от снайперист - не ", споделя той.

Командирът споделя, че откогато е в Бахмут екипът му е умъртвил доста съветски бойци: " Има доказан брой - 524. А 76 от тях са мои ".

Украинските бойци знаят точната численост, защото записват електронно всеки изстрел, който минава през мерника на пушките им. Не всички обаче си водят сметка. Кузия - стрелец от задачата, споделя: " Няма с какво да се гордеем. Ние не убиваме хора, а унищожаваме врага ".

Преди войната той е работил във фабрика. Казва, че в никакъв случай не е обичал оръжията, само че се е почувствал заставен да вземе оръжие, когато Русия нахлува в родината му.

Кузия прави последна инспекция на снайперската си пушка Barrett, създадена в Съединени американски щати, преди да тръгне за новата си задача.

" Всяка интервенция е рискова. Когато сгрешим, врагът може да те уцели. Разбира се, че се опасявам - единствено простак не би се страхувал ", споделя той.

 Снимка от фронта в Бахмут, Украйна
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР