Когато на Русия бяха наложени санкции след нахлуването в Украйна

...
Когато на Русия бяха наложени санкции след нахлуването в Украйна
Коментари Харесай

Русия се бори да спаси авиацията си

Когато на Русия бяха наложени наказания след нахлуването в Украйна на 24 февруари, анализатори споделиха, че ще отнеме към два месеца, с цел да се види въздействието им върху авиационния бранш на страната. Бяха прави, написа европейската редакция на американското списание " Политико ".

На съветските самолетни компании е и Северна Америка. Американските и европейските производители са. Русия всъщност е под формата на наети самолети, само че те ще бъдат конфискувани, в случай че изоставен страната. Има опасения, че Русия от ден на ден ще се отклонява от световните условия за сигурност.

Пълният резултат от тези ограничения към този момент е явен.

По време на пандемията съветските летища надминаха съперници като лондонския Хийтроу и Франкфурт с помощта на процъфтяващия вътрешен пазар. Но от началото на войната Федералната организация за въздушен превоз на Русия, " Росавиация ",, най-вече в южната част на страната, заради опасения за сигурността.

Изправени пред невисок трафик, летищата бяха принудени да уволняват чиновници. На " Шереметиево ", най-голямото московско летище, близо една пета от чиновниците са в отпуск; Внуково, също в столицата, предходната седмица уведоми близо 2000 чиновници за възможни съкращения.

Търсенето на вътрешни полети спада; продажбите на билети в туристическия портал Tutu.ru с паднаха с една трета през март и април в съпоставяне със същия интервал на 2021 г . " Аерофлот ", държавният транспортьор, посочен още в първичния кръг от западните наказания, означи спад на броя на пасажерите през март с една пета по отношение на миналата година.

Руските държавни медии оповестиха предишния месец, че Кремъл преценя дали да употребява към 107 милиарда рубли (1,5 милиарда евро) от своя върховен фонд за рекапитализация на самолетната компания.

" Трудно е да се слагат някакви периоди, само че следим евентуално продължителна обстановка ", сподели Владимир Билоткач, професор по ръководство на въздушния превоз в Сингапурския софтуерен институт. " Въздушното пространство ще бъде затворено за известно време, на съветските самолетни компании ще бъде неразрешено да летят до Европа и други страни, а в този момент.

Черният лист всъщност дефинира съветските превозвачи като рискови, нещо, което комисарят по превоза Адина Валеан сподели, че е неполитически акт. " Ние не смесваме сигурността с политиката. "

В дълготраен проект изолацията на Русия повдига въпроси за това по какъв начин превозвачите ще имат достъп до аварийни елементи и поддръжка или ще компенсират зейналата дупка, оставена от лизинговите компании, които е малко евентуално да желаят да вършат бизнес с Русия още веднъж. Русия изгори мостовете с лизинговите компании с нов закон, който позволи пререгистрацията на наетите самолети като съветски, нарушавайки интернационалните авиационни правила.

" Ще отнеме доста, доста дълго време, в случай че въобще в миналото имаме вкус за последователно отваряне към Русия ", сподели Донал Слатъри, изпълнителен шеф в ирландския лизингов колос Avolon.

Реактивни самолети в неволя

Освен това се усеща въздействието на 79-те самолета, които лизинговите компании съумяха да си върнат. Те съставляват към 10 % от комбинирания съветски флот, съгласно CNN.

Без аварийни елементи и актуализации на управлението за ремонт от Запад, Русия е изправена пред възходящи компликации при обслужването на своя флот и опция да подсигурява, че документите за поддръжка дава отговор на интернационалните стандарти.

От 187-те самолета на " Аерофлот ", всички с изключение на 10 са създадени от Airbus или Boeing, на които е неразрешено да ги обслужват.

" Аерофлот " стопира всички полети отвън Русия от 8 март

Това заяви самолетната компания

Руският личен аероплан " Сухой Супрджет " 100. Въпреки основания в Москва производител, моторите му се доставят от PowerJet, взаимно дружество сред съветската Неправителствени организации " Сатурн " и френската компания Safran. Производството на моторите спря през март, откакто PowerJet приключи контракта си с съветските притежатели на компанията, съгласно съветски отчет.

Миналата седмица Росавиация отхвърли " всевъзможни терзания, изразени от името на непознати страни по отношение на сигурността на полетите на съветски самолети ", само че специалисти от промишлеността споделят, че не е ясно до какво ще докара неналичието на обслужване, достъп до нови аварийни елементи и водене на регистри за поддръжката във връзка с цената и сигурността от тези самолети

Някои самолетни компании заплашиха да приземят самолети поради неналичието на достъп до елементи.

Базираната в Иркутск " ИрАеро ", която прави вътрешни и интернационалните полети, прикани за поддръжка от държавното управление, с цел да продължат самолетите й да летят. Неговият шеф също по този начин предложи Москва да трансферира отговорността за ремонта на мотори и аварийните елементи на компанията майка на " Сатурн ", " Държавната двигателна корпорация ", която е отчасти благосъстоятелност на съветската страна.

Руската държавна отбранителна компания " Ростех ", която има дял в корпорация, изрази " изненада " от мненията на " ИрАеро ", съгласно ТАСС.

" Доколкото знаем, самолетната компания няма проблеми със самолетния си флот. Всички суперджетове на компанията към този момент са в употреба, моторите на самолетите са налични, няма справедливи аргументи за повдигане на звук ", споделиха от " Ростех ".

" ИрАеро " не е единствената обезпокоена самолетна компания. Други трима ръководители на самолетни компании, летящи със " Суперджет ", споделиха пред съветското бизнес издание " РБК ", че са изправени пред проблеми с поддръжката на мотора след въвеждането на наказания на Европейски Съюз. Един изпълнителен шеф сподели, че неговият транспортьор ще би трябвало да спре полетите на " Суперджет " през есента, в случай че техническата поддръжка не се усъвършенства.

Кремъл явно е угрижен за бъдещето на бранша. През април Москва разгласи фонд на стойност 100 милиарда рубли за поддръжка на локалната промишленост в отговор на глобите. Путин даде обещание, че мярката ще помогне за по-евтини полети и за увеличение на производството на самолети.

Министерството на превоза на Русия изготви план на стратегия за развиване на въздушния превоз на страната до 2030 година, която включва попълване на националния флот с 1000 самолета съветско произвеждане, съгласно известия в съветски медии.

Там също е евентуално да зародят проблеми, защото засиленото произвеждане няма възможност да запълни празнината за една нощ. Завод, работещ върху новия аероплан " Иркут " МС-21, който се реши да размени вносните съставни елементи на самолета, съобщи, че доставката на съветския аероплан няма да бъде подготвена до 2024 година

Базовата прогноза на министерството планува, че пътническия трафик няма да се върне към равнищата отпреди пандемията през 2030 година Неговата " песимистична " прогноза, която взема поради проблемите с поддръжката на задгранични самолети, споделя, че повече от половината от съветския флот може да бъде раздрънкан за елементи до 2025 година.

Китай, евентуален съдружник на съветския авиационен бранш,.

Москва и Пекин имат авиокосмически съюз - Китайско-руската интернационална корпорация за търговски самолети (CRAIC), която трябваше да конкурира Airbus и Boeing. Но не е ясно какво ще се случи с планувания аероплан CRAIC CR929, който трябваше да появи към края на десетилетието, който също частично разчита на западни мотори.

Китайската авиационна промишленост няма какво да завоюва от поддръжката на Москва, сподели Ричард Абулафия, анализатор на авиационния бизнес.

" Русия предлага доста малко в бранша на гражданската авиация ", сподели той. " Това е дребен пазар, а не възходящ. От позиция на финансирането на самолетите, той се трансформира в токсична яма за боклуци, в това число за китайците. Производствената страна е склонна към корупция и като цяло не разполага с задоволително запаси. "

Ако е мъчно да се намерят съдружници, доста противници се намесват, с цел да изчистят съветския туристически пазар.

, до момента в който, Southwind Airlines, ориентиран към съветските летовници, които имат малко други благоприятни условия за пътешестване това лято.

Това е връщане към предишното на Студената война, когато руската авиация беше съвсем изцяло отделена във връзка с технологиите, производството, регулациите и даже езика на работа от останалия свят.

" Съветският съюз би могъл да направи това, нали? споделя Билоткач. " Израснах в Киев, почти в съседство със завода на " Антонов ", тъкмо там, където произвеждаха самолетите " Антонов " и където се произвеждаше (най-големият товарен аероплан в света) " Мрия ", (произведен е един-единствен аероплан от този вид още през руската епоха-бел.ред). "

" Така че до момента в който Съветският съюз се справяше с това, не ми е напълно ясно дали Русия ще успее, " споделя Билоткач.
 Екологичен потенциал упорства Русия да върне
Екологичен потенциал упорства Русия да върне " откраднатите самолети "

Евродепутатите призовата за още наказания против Русия в морския сектор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР