Когато на 5 април 2020 г. родената в село Галиче

...
Когато на 5 април 2020 г. родената в село Галиче
Коментари Харесай

Цирк в ДАНС-Враца! Агенти се топят с жалби за сексуално насилие, шефката гледа и се кефи

Когато на 5 април 2020 година родената в село Галиче Детелина Тараланска оглави ДАНС във Враца, надали и най-опитните анализатори можеха да предвиждат бъдещите скандални събития в секретната работа.
45-годишната дама застана отпред на основната конструкция от националната сигурност без никакъв опит и това пролича през миналата 1 година. За изненадващото предопределение тогава заяви първо организация BulNews.



В момента ДАНС се тресе от невиждани интриги, на които сътрудниците им по света могат единствено да се смеят и да ги разясняват с подигравка.
След няколко дни следва Административния съд да гледа дело по тъжба на сътрудника Михаил Иванов, научи извънредно организация BulNews. Служителят е осъден по сигнал от негов сътрудник, който се оплакал на шефката си, че е жертва на полов тормоз. Честният до болежка на всички места сътрудник подал писмен сигнал до Детелина Тараланска, че Михаил Иванов настоятелно желал да проникне там, където слънцето не го огрява. Веднага е назначена инспекция, след която на „ мераклията “ са наложени двете най-тежките санкции преди дисциплинарното му уволняване. Тук не бихме желали да разясняваме качеството на осъществените проверяващи дейности от страна на софийските шефове, само че въпреки всичко е любопитно по какъв начин „ жертвата “ е потвърдила, че различен сътрудник желае да я оножда.
Дребната детайлност е, че самата тъжба против Михаил Иванов е пунта мара и е писана от шефката му, като сътрудника му единствено я е подписал. Причината за сочната конспирация е, че Михаил Иванов е опасност за поста на Тараланска и тя прави всичко допустимо да го компрометира. Освен това той пуснал сигнал в София против брачна половинка на шефката си Христо Стоянов за данъчни закононарушения. Стоянов е прочут в града автоджамбазин, като прякорът му е Ицо бързата тирада. Служебна инспекция оневинява Тараланска и нейния брачен партньор, само че въпреки всичко против него е формирано следствено дело за пране на пари и укриване на приходи.
Напрежението в ДАНС-Враца в действителност стартира още със промяната на предходния шеф Пламен Тончев. Полицай с безупречна известност, по времето на който сходни вътрешни интриги бяха непознати.
След уволнението му изненадващо за негов правоприемник бе назначена Детелина Тараланска. Единствената причина за това са околните й контакти със зам.-директора на ДАНС Недялко Недялков. В общественото пространство той е прочут като човек на Дилян Пеевски и чиновник със противоречиви професионални качества.
След като схванала за подадената тъжба от своя зависещ, Детелина Тараланска изпратила приближен чиновник да ревизира кой е съдията в Административния съд, който ще вземе решение по проблема. Интерес, който изрично не влиза в служебните й отговорности. Защо ли?
И както е съвременно да се споделя “The best is yet to come”…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР