Когато на 24 февруари 2022 г. избухна войната в Украйна,

...
Когато на 24 февруари 2022 г. избухна войната в Украйна,
Коментари Харесай

Подкаст | Как войната на Русия може да ускори прехода към Net Zero

Когато на 24 февруари 2022 година избухна войната в Украйна, надали някой си е представял, че това събитие ще послужи като катализатор на редица енергийни промени в Европа. Първото нещо, което изниква в съзнанието на човек е скъсването на връзката с " Газпром " и съветския газ, само че в действителност единствено за няколко месеца настъпи коренна смяна в мисленето на политиците и хората. Изведнъж всеки стартира да приказва за енергийна самостоятелност и за диверсификация- мантри, които бяха познати и преди, само че някак си никой не им отдаваше значение.

Една от най-важните " промени ", които следва да бъдат осъществени освен в Европа и Европейския съюз, а като цяло в международен проект, е постигането на нулеви чисти излъчвания (т.нар. net zero). По тази тематика си приказваме в тазседмичния подкаст на Капитал " Гласът на Капитал ", в който посетител е ръководещият редактор Ивайло Станчев. Той влиза в дълбочина за пътя на Европа към net zero, пречките и ролята на войната в зелената загадка.
Your browser does not support the audio element.
Тези тематики ще бъдат фокус и на тазгодишната конференция, която " Капитал " провежда на 18 октомври и ще събере на едно място редица специалисти от енергийния бранш в Европа и България, които да разискват пътя напред към нулеви чисти излъчвания.

Гласът на " Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.
Реклама
Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в, или. Може да следите подкаста и като добавите този във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.
Свързани публикации Подкаст: Изборите, на които нищо не стана 7 октомври 2022, 10:54 Подкаст с Радомир Чолаков: ГЕРБ може да разчита на гласове от Движение за права и свободи и " Възраждане " в случай че има определен кабинет 6 октомври 2022, 15:47 Подкаст | Д-р Гинка Тьогел, IMD Лозана, II част: Няма идеални водачи 6 октомври 2022, 12:03 Подкаст | Защо политиците стопираха да описват истории 30 септември 2022, 13:55 Вижте още публикации Компании Всичко, което би трябвало да знаем за ESG: екологично, обществено корпоративно ръководство Новите стандарти за по-отговорен и по-устойчив бизнес последователно ще стават наложителни за множеството компании, като с ЕСГ практиките ще бъдат обвързани и опциите за финансиране. Към публикацията Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Евгени Ахмадзай
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР