Когато минете през някое село, можете да разберете дали има

...
Когато минете през някое село, можете да разберете дали има
Коментари Харесай

ИТН: След като в коалицията има дим, значи е жива

" Когато минете през някое село, можете да разберете дали има живот в дадена къща по това дали коминът пуши. След като в обединението има пушек, значи тя е жива. Ако никой не обръщаше внимание на никого, това щеше да е притеснително ", разяснява народен представител от " ИТН " Пламен Абровски в студиото на на " Денят ON AIR ".

И прикани проблемите и разликите да се вземат решение с разговор.

" Когато затаиш нещо, тогава става проблем. В една коалиция е като в фамилията - в случай че съпрузите си мълчат - задълбават проблемите. Ако аз слага нещо на дневен ред като ръководител на Комисията по земеделие в Народното събрание и опозицията не се появи, това е неповторим пиар. Това значи, че тази част от Народно събрание не желае да взе участие в решенията, които касаят целия български народ ", съобщи Абровски.

Той разяснява и предложенията за понижаване на Данък добавена стойност, която съгласно него се експлоатира от всички партии.

" Има Такъв Народ е първата партия, която физически внася подобен закон. Намаляването на Данък добавена стойност за плодове и зеленчуци е от политическата ни стратегия още от предходната година. Ако в дребната потребителска кошница понижим Данък добавена стойност на 9% ще са нужни 1,2 милиарда лева Ако можем да извадим 1,1 млн. лева с цел да купим зърно, значи страната ни е богата ", безапелационен беше националният представител.

И добави, че анализите за разноските са направени. А намаляването на Данък добавена стойност би трябвало да стартира от суровините като плодове, зеленчуци, мляко, месо.

" Трябва да понижим ставката на неща, които произвеждаме тук, това ще даде глътка въздух на земеделските производители. В моя изборен регион, Монтана, цените на брашното се трансформират всяка седмица. Това ще даде глътка въздух и на преработвателите, и на потребителите ", уверен е Пламен Абровски.

Председателят на Комисията по земеделие разяснява, че вносните плодове и зеленчуци влизат в огромните супермаркети, а родното произвеждане мъчно намира пазар.

" Нужна е цялостна промяна във връзка с земята и пасищата. Сега всички механизми са в министъра на земеделието в него са всички механизми. Сега вместо да даваме 1,1 милиарда лева, за мен е по-добре от тях да използваме 500 млн. с които да купим един доста сериозен стратегически запас от военновременните ресурси. С останалите пари - 100 млн. лева можем да дадем на компанията, което държи правата на Лактобацилус Булгарикус. Това е огромен производител, който може да повлияе на пазара на млякото. Механизми страната има, само че те са в ръцете на изпълнителната власт ", акцентира Абровски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР