Когато Милен Цветков си отиде без време твърде малко обмислиха

...
Когато Милен Цветков си отиде без време твърде малко обмислиха
Коментари Харесай

Студентски град - депо за кокаин от колумбийски мащаб

Когато Милен Цветков си отиде без време прекомерно малко обмислиха злополуката в дълбочина - в това че безумието на директния палач е цялост от доста повече безумия, които се срещат и сплитат по едно и също време в злополучния миг. Например: чудовищният кокейл от опиати, погълнати преди злополуката от 22 годишния Кристиян и лекотата, с която може да се снабдиш с всеки от тях. Е, през вчерашния ден в Студентски град бе открит общо половин звук кокаин - колумбийско количество. И то на място, което единствено по инерция би трябвало да се назовава кампус и е толкоз надалеч от същинските студентски кампуси, че би било определено от Пабло Ескобар за индустриална и дилърска зона повече в сравнение с от академични ректор. 
Половин звук кокаин съгласно експертите значи, че в действителност става дума за хранилище, разпределителен център. Студентски град като точка на експорт, разпространяваща материал първо измежду самите студенти, след това потеглящ вътре и вън от страната. Чистотата на кокаина се оказва извънредно висока - 75 %. Първо качество, даже рядко виждано досега у нас. 
Трябваше да изминат към 20 години, през които кварталът от относително неугледно, само че кардинално забавно място (поне за първите 6-12 месеца, по-късно се развива клаустрофобия) се трансформира в свръхнаселена, свръхзастроена и свръхтъпа зона: софийската версия на Слънчев бряг. За тези 20 години Студентски град се преобрази доста, единствено едно нещо остана същото - няма нито една по-голяма библиотека, нито една по-голяма книжарница, нито едно пространство, което да даде обикновени условия за централизация.
През 2009-та имаше едни къси, само че обективни митинги след убийството на Стоян Балтов - за малко повече нормалност в кампуса, за някаква проект и мисъл, отвън безредното поникване на всевъзможни стопански ползи, захранващи нощния живот по законен и незаконен метод и университетския - по никакъв. Дори май някой министър беше загатнал, че ще се обмисли концепцията кампусът да се реалокира. И тогава звучеше смешно. 11 години по-късно към този момент има прогрес - освен онази дискотека, до която се разигра убийството, чието име е илюстративно за целия квартал - " Амнезия " - а и половин звук кокаин, създаван на място. Но в случай че преди 10 години за кварталът към момента може би имаше някакъв късмет, към този момент няма. Той, както се споделя, " се разви ". Накъде е без значение. Идеалът, който беше преследван, е реализиран: някаква смесеца сред поп фолк сцена, криминогенно ядро, периодично повтаряне на новозастроена бляскавост и охлузен от десетилетията шок на общежитията, затворени от дълго време три хубави бара и отворени неотдавна триста безумни. Идеалното място - по отношение на коронавирусното обучение - да те одобряват и без изпит. Изпитната сесия се оказа рискова. Отварянето на нощните клубове не. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР