Когато ми се случи да посрещна 2024 година в град

...
Когато ми се случи да посрещна 2024 година в град
Коментари Харесай

Алжирският посланик Н.Пр. Месауд Мехила: В страната ми има седем обекта от съкровищницата на ЮНЕСКО

Когато ми се случи да посрещна 2024 година в град Джанет, в алжирската част на пустинята Сахара, си дадох обещание да науча повече за тази страна и връзките й с България освен като екскурзиант. И да го споделя със слушателите на Покана за пътешестване.

 

Обърнах се с молба за диалог към  посланика на Алжир Н.Пр. Месауд Мехила и съм му признателна, че той задушевно одобри. Помолих го на първо време да показа накратко себе си и забълежителната си дипломатическа кариера.

 

После беседваме с  г-н Мехила  за родината му, която със своята повърхност от над 2 милиона кв.км е най-голямата страна в Африка и десета в света. Страната има извънредно богата история. В древността  е била населене от либийски племена.

 

По нейните земи са царували финикийците,  римляните, византийците, арабския халифат, османците…

Като разпален странник, естествено го запитах по какъв начин вижда развиването на продан на туристи сред двете страни.  

 

Природата и историята на Алжир за притегателни и основават незабравими мемоари. Това научаваме от дипломат Месауд Мехила. Не по-малко завладяваща е и локалната музика. Сред алжирските музикални жанрове най-известен е раи, поп с национални претекстове, изпълняван от международни звезди като Халед и Хеб Мами. По-старото потомство пък предпочита стила шааби.

 

С алжирския дипломат се разхождаме виртуално из неговата татковина, където има седем обекта включени в съкровищницата на ЮНЕСКО. Един от тях е планинската верига Тасили Н’Аджер в Сахара. Запитах Негово превъзходителство дали тъй като алжирският президент е дал тенденция за развиване на пустинния туризъм, оставихме тази тематика за десерт в нашия диалог.

 

С дипломат Месауд Мехила се опитахме да обходим всички забавни за посещаване места в Алжир, само че това е невероятно освен в едно изявление, а може би в цялостен един живот.  Но най-малко опитахме.

Историко-археологическият комплекс „ Старият Орхей “ е едно от живописните места в Молдова и съществена туристическа забележителност, с която локалните доста се гордеят.

 

Повече за Старият Орхей, четете тук

 

https://dromomania.bg/2024/03/24/%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b0%d0%b4%d0%b2%d0%b0%d1%89%d0%b8-%d0%bb%d0%be%d1%82%d0%be%d1%81%d0%b8-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%81%d1%8f%d1%82-%d0%ba%d1%8a%d1%89%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2-%d1%81%d1%82/

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР