Когато Матю и Кейти Аски решават да продадат къщата си

...
Когато Матю и Кейти Аски решават да продадат къщата си
Коментари Харесай

С четири деца в кемпера на път от Англия до Турция: Семейството с дом на колела

Когато Матю и Кейти Аски вземат решение да продадат къщата си в Англия и да заживеят в кемпер с трите си деца (три - към оня момент), всички техни близки считат, че са луди.

Двамата обаче не се отхвърлят и потеглят на път през цяла Европа тъкмо, когато избухва Covid-пандемията.

Маршрутът им минава през Франция, Белгия, Германия, Австрия, Унгария, Сърбия и България.



Когато стигат до Турция, Кейти към този момент е бременна с четвъртото си дете - Себастиан се ражда в южния средиземноморски град Фетийе през юни 2021 година

Независимо от всичко - семейство Аски има намерение да трансформира Турция в своя нов дом, като не престават да възобновяват туристическите си визи, а в това време се приготвят за ново странствуване. В Бурса те ремонтират остарял рейс Mercedes, модел от 1987 година, който считат да трансфорат в още една каравана и още веднъж да тръгнат на път.

Целта им е да посетят Индия, както и да прегледат местата в Турция, които към момента не са посещавали.

Турската организация " Анадолу " разказва прекарванията и изненадата на фамилията от топлината и гостоприемството на непознатите хора в страната.

" В началото пътувахме много дълго из Турция и посетихме разнообразни райони. Движихме се на изток и от самото начало срещахме хора, които ни подаряваха по нещо - сладки, храна, чорба. Беше прелестно. Каниха ни с домовете си - същото се случи и когато дойдохме тук, с цел да изградим караваната си ", споделя Матю Аски.



Той е строител по специалност, брачната половинка му е ветеринарна здравна сестра. Напуснали за работата си, с цел да могат да пътуват с децата. Семейството се устоя с парите, които получава от продажбата на къщата, като има и доходи от различен парцел, който отдава чартърен.

" Приятелите и фамилията ми споделяха " Как по този начин ще живееш в каравана с три деца? ", и тогава разбрахме, че съм бременна. Те смятаха, че не знаем какво вършим, само че въпреки всичко ни помогнаха доста. В последна сметка фамилията ни поддържа и ни оказа помощ да се подготвим ", споделя тя.



Кейти Аски твърди, че не може да си показа по какъв начин би се върнала още веднъж да живее в " стационарен " дом.

" Светът е нашата градина. Всеки ден отваряме вратата и сме на друго място. Хората тук направиха прекарването ни извънредно красиво и в този момент към този момент те са нашето семейство ", споделя още тя. Турция е и родината на най-малкия ѝ наследник.

Двамата образоват децата си благодарение на онлайн учители, само че провеждат и разнообразни действия в и отвън кемпера, като считат, че уменията от житейския опит са също значими.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР