Когато Мари Клер Тъли ражда сина си Хектор преждевременно, само

...
Когато Мари Клер Тъли ражда сина си Хектор преждевременно, само
Коментари Харесай

Лекарите дадоха на бебето един ден живот. Сега те празнуват ПЪРВИЯ му рожден ден

Когато Мари Клер Тъли ражда сина си Хектор прибързано, единствено в 23-та гестационна седмици, лекарите преценят, че бебето евентуално има единствено един ден живот. Те посъветвали майката да се сбогува с него, тъй като има доста дребни шансове да оцелее.

Но Хектор се оказва „ бебето знамение “ и към този момент отпразнува първия си рожден ден. Последните 12 месеца не са лесни, само че майка му споделя, че това е най-щастливият интервал в живота ѝ.

Хектор прекарва 259 нощи от живота си в болница, откакто се ражда със съществени затруднения заради недоносеността си.

Поради хидроцефалия гръбначно-мозъчната му течност не може да циркулира, също страда и от мозъчен хематом. Освен това има хронично белодробно заболяване, ретинопатия и сънна апнея.

„ Неговият случай е неповторим с това, че той има спомагателни затруднения заради преждевременното си раждане “, споделя Мари пред BBC.

 

Хектор е роден на 12 ноември 2021 година, когато пандемичните ограничавания постановат той да бъде подложен в изолираност, до момента в който пробата му за коронавирус даде негативен резултат. На Мари Клер и татко му Ангъс не им е разрешено да посещават сина си през първите 40 часа от живота му.

Персоналът изпраща на двойката от Единбург настояща информация със фотоси на дребния им наследник, до момента в който той се бори за живота си в развъдник.

„ Видях го, когато се роди и го целунах, а по-късно го увиха в найлон, с цел да го стоплят, и се втурнаха към интензивното поделение “, спомня си Мари. „ Чувствах се опустошена, че не мога да бъда с него. Сърцето ми се разруши, че не можахме да бъдем дружно в тези решаващи първи моменти. "

Клер, изпълнителен шеф на благотворителна организация, която е в отпуск по майчинство, споделя, че след съвсем два дни им е било разрешено да създадат няколко къси визити, с цел да го видят, а след пет дни са могли да бъдат с него денонощно.

 

" Той ще живее. "

След 42 дни лекарите вадят Хектор от инкубатора и споделят, че ще живее.
„ Когато чух това, изридах от дълбините на душата си. Не мога да го изразя - това беше най-хубавото възприятие на света “, споделя бащата пред BBC Шотландия. „ Все още имахме да извървим дълъг път, само че беше ужасно да знам, че всички имат вяра, че ще оцелее. “

Най-накрая през април тази година им е разрешено да го приберат вкъщи - повече от пет месеца след раждането му.

Той към момента постоянно посещава Кралската болница за деца и младежи, претърпял е 15 интервенции и е бил в незабавното поделение 25 пъти.

 

Много дребен % от бебетата се раждат преди 28-ма гестационна седмица.
Напредъкът в медицината демонстрира, че бебета, родени още през 22-ра седмица, могат да бъдат избавени, само че статистиката сочи, че единствено четири от 10, родени през 23-та седмица, оцеляват.

И въпреки всичко двойката отпразнува първия рожден ден на сина си.

Клер споделя: „ Той се роди в 1:14 сутринта, тъй че седнахме в креватчето му тъкмо по това време година по-късно и бяхме толкоз сме признателни, че е тук. Замислихме се по какъв начин го направи и по какъв начин сме най-щастливите хора. Това беше най-хубавата година в живота ми. "
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР