Когато мандатът се провали, всеки друг вариант изглежда, че ще

...
Когато мандатът се провали, всеки друг вариант изглежда, че ще
Коментари Харесай

Политолог: ГЕРБ не успя да разцепи ПП и ДБ, но лиши БСП от ореола

" Когато мандатът се провали, всеки различен вид наподобява, че ще има повече късмет. Истината е обаче – надали. ДБ щеше да предложи доста ясни политики, непосредствено във щета на и ДПС и нямаше по какъв начин да бъдат подкрепени. Този парламент беше изчерпал своите благоприятни условия да образува работещо болшинство още на доста ранен стадий. "

Това сподели в изявление за БНР Светослав Малинов  Светослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за мощна България (ДСБ), политолог и претендент, политолог и учител в Софийския университет " Св. Климент Охридски ", някогашен евродепутат.

" За да можеше да се получи някакъв поврат, някой трябваше да направи нещо, което е съвсем противоположното на това, което е обещавано по време на предизборната акция.  Партиите останаха правилни на гласоподавателите си и се стигна до нови избори . "

Предстоящите избори ще би трябвало да решат въпроса желаят ли българските жители и Движение за права и свободи да продължат да ръководят, или ще желаят нови партии и нови хора. Това е въпросът, пред който се изправят българските гласоподаватели, уточни Малинов в предаването " Преди всички ".

" На тези избори всеки ще откри мястото си . "

Българското общество е разграничено. Свалянето на постоянното държавно управление провокира още по-голяма борба. На последните избори гласоподавателите не са се произнесли изрично " дали желаят смяна, или и Движение за права и свободи да продължат в малко по-различен, обновен тип ", добави той.

Много неща могат да се случат до изборите, в това число поява на нов политически състезател, означи политологът.  " Очакваме най-малко 2-3 нови обединения да се появят, чакаме и коалиране сред Политическа партия и Демократична България. "

" Възможно е да се появи и друго ляво, което е различно и на, и на тази нова групировка . Това, което назоваваме съвременно, европейско, проатлантическо ляво, особено за развитите демокрации в Европейски Съюз, го няма в България, защото изостави тези позиции ", съобщи Малинов.

" Политическа партия и Демократична България останаха правилни на гласоподавателите си, демонстрираха неотстъпчивост и  вярата за разединение сред тях не съумя . направи доста по този въпрос, само че не реализира никакъв триумф ", разяснява политологът.

Демократична България и Политическа партия от ден на ден се сближават и са склонни да създадат и последната крачка – предизборна коалиция с общи листи. От обединяването няма да се изгубят гласове, сподели още Светослав Малинов  Светослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за мощна България (ДСБ), политолог и претендент. Според него  преференциалното гласоподаване може да докара до изненади и в двете направления , само че пропорцията е ясна – Политическа партия е по-голямата политическа мощ.

Въпреки публичния и политически напън двете партии не са се поддали на най-опасното прелъщение сега – да влязат в композиция с, посочи той. 

Относно ролята на и това към кой от двата лагера принадлежи - на статуквото, или на смяната, Малинов разяснява:

" беше част от ръководство на смяната, само че в същото време през последните седмици сподели рисково доближаване с и Движение за права и свободи. Аз обаче не мисля, че те ще преминат границата да сключат публично коалиция.  съумя да лиши от този ореол, може би последното леговище на някакво достолепие на Нинова – че е част от коалиция за смяна . След изборите ще се върне на старите си позиции. Но сега има диалог освен в, и въобще – и в –  дали въпреки всичко не биха могли да зачеркнат последните години на съпротива в името на това, което назовават ползите на България . "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР